BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMurat Sağman'dan altın beklentileri!----

Murat Sağman'dan altın beklentileri!

Murat Sağman'dan altın beklentileri!
26 Ekim 2015 - 11:34 www.finansgundem.com

AZ Notus Portföy Yönetimi Genel Müdürü Murat Sağman, altınla ilgili son tahminlerini açıkladı

Uluslararası piyasalarda 1160-1170 dolar aralığında işlem gören altının ons fiyatının birkaç ay daha 1100-1200 dolar bandında kalabileceğini söyleyen AZ Notus Portföy Yönetimi Genel Müdürü Murat Sağman 'a göre ABD Merkez Bankası (Fed) faiz oranlarını muhtemelen Aralık ayında yükseltecek ve 2016’te ek bir 100 baz puanlık artırım gerçekleştirecek.

Habertürk’te yer alan habere göre Sağman, "Fed’in normalleşme sürecini başlatmak istemesindeki mantık açık" diyerek şunları söyledi: "Onların görüşüne gore iş gücü piyasasındaki gevşeklik kayda değer şekilde azaldı, gevşeklik ve enflasyon arasındaki bağ düşünüldüğünden daha kuvvetli ve fon oranı uzun vadeli denge oranının çok altında, dolayısıyla ekonomi normale dönmeden önce başlayabilir. Altın, yatırımcıların ABD’de faiz oranlarının artacağı olasılığını değerlendirmesi ile bu yıl dalgalandı. Faiz artırım beklentilerinin zayıflaması ile 3 aydan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıktı. Faizlerin Aralık ayında artırılmasına ile birlikte Altın tekrar 1100 dolar seviyelerini görebilir."

ALTININ KALICI YÜKSELİŞİ İÇİN 3 SEBEP

2008 yılında patlak veren global ekonomik krizin ardından tırmanışa geçen ve Eylül 2011'de 1.900 doların üzerine çıkarak rekor kıran altın fiyatları yeniden o günlerine dönecek mi?
Sağman altının bundan sonra kalıcı olarak yükselmesi için 3 sebep gerektiğine dikkat çekti. Sağman'a göre altında yeni bir rallinin başlaması için jeopolitik önemli negatif bir gelişmenin olması,  ABD'nin Faiz artırımını ertelemesi (faizlerin düşük kalması) ve/veya tekrar bir parasal genişleme sürecine başlaması ve doların düşüşe geçmesi gerekiyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)