BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMultimilyardere ev hapsi!----

Multimilyardere ev hapsi!

Multimilyardere ev hapsi!
17 Eylül 2014 - 15:45 www.finansgundem.com

Rusya'nın en zengin isimlerinden Yevtushenkov kara para aklama şüphesi ile ev hapsine alındı

Rus milyarder Vladimir Yevtushenkov, kara para aklama şüphesi ile dün ev hapsine alındı. Yevtushenkov böylece Mikhail Khodorkovsky'den bu yana suçlamarla karşılaşan en zengin isim oldu.

Rus istihbarat teşkilatı Soruşturma Komitesi'ne göre suçlamalar Yevtushenkov'un sahip olduğu AFK Sistema'nın 2009'da kontrolüne aldığı Rusya'nın Bashkortostan Bölgesi'ndeki petrol rezervlerindeki hisselerle ilgili. Sistema suçlamaların temelsiz olduğunu iddia etti ve itiraz edeceklerini belirtti.

Moskova'da bulunan Kapital Asset Management LLC'nin yatırım yöneticisi Vadim Bit Avragim " Bu yeni bir Yukos, devletin petrol şirketinin yararına bir suçlama gibi gözüküyor. Burada yeni bir durum yok, aynısını Yukos'a da yapabildiklerine göre böyle davranmaya devam edebilirler" dedi.

Bloomberg Milyoner Endeksi'ne göre Rusya'nın en zengin 19. adamı olan Yevtushenkov'un şirketi Sistema hisseleri, Moskova'da yüzde 32 değer kaybederek yerel saat ile 14:55'te 24.938'den işlem gördü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)