BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMülteci katliamına Atina'da protesto----

Mülteci katliamına Atina'da protesto

Mülteci katliamına Atina'da protesto
06 Şubat 2022 - 23:31 www.finansgundem.com

Yunanistan'ın insanlık dışı geri itme faaliyetleri ve göçmenlere yönelik baskı Yunanların da tepkisini topladı. Yunan protestocular 19 göçmenin donarak hayatını kaybetmesini protesto etti

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yüzlerce kişi, düzensiz göçmenlere yönelik baskı ve şiddeti protesto etti.

Türkiye-Yunanistan sınırında 19 düzensiz göçmenin donarak hayatını kaybetmesinden bir kaç gün sonra gerçekleşen gösteriye polise göre 700 kişi katıldı. EuroNews'in haberine göre aralarında göçmenlerin de bulunduğu göstericiler, "sınırdaki göçmen katilleri", "göçmenlere yönelik baskıya son" yazılı pankartlar taşıyarak ve sloganlar atarak başkentin merkezinden parlamentonun olduğu bölgeye kadar yürüdü.

Göstericiler protesto yürüyüşüne başlamadan önce, sınırda donarak ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Atina, Ankara'nın suçlamalarını reddediyor

Türkiye, düzensiz göçmenlerin Yunanistan tarafından sınırdan "geri itilmeleri" sonucu donarak öldüğünü söylerken, Atina bu suçlamaları reddediyor.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, göçmenlerin geri itildiği yolundaki Türkiye’nin suçlamalarının "asılsız olduğunu" iddia etti.

AB göçmen dramının soruşturulmasını istiyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson, 19 düzensiz göçmenin Türkiye-Yunanistan sınırında donarak hayatını kaybetmesi olayının soruşturulması gerektiğini söylemişti.

Edirne'nin Paşaköy köyü Mandakoru mevkisinde 2 Şubat’ta donarak ölen 11 düzensiz göçmenin cansız bedeni bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan 1 düzensiz göçmen de müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, donarak hayatını kaybeden göçmenlerin ayakkabıları ve elbiselerinin çıkarıldığını, Yunan sınır birlikleri tarafından geri itildiğini ifade etmişti. Ekipler aynı bölgede 3 Şubat’ta yine donarak ölen 7 düzensiz göçmenin cansız bedenini bulmuştu.

Yunanistan, İstanbul'da protesto edildi

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan açıklaması: Avrupa'nın utancı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nasıralı06 Şubat 2022 23:59

    Yunanlının isyanı cağdaşlıgın medeniyetin uygarlığın geleceğin varolması gereken yaratıcının insanlığın gerçek inancıdır dünyada hiçbir inanç asla vicdanın yerine geçemez