BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMuhbir olmayı reddeden Pakistanlıdan 'FBI'dan baskı' iddiası----

Muhbir olmayı reddeden Pakistanlıdan 'FBI'dan baskı' iddiası

Muhbir olmayı reddeden Pakistanlıdan 'FBI'dan baskı' iddiası
03 Aralık 2021 - 00:52 www.finansgundem.com

ABD Federal Soruşturma Bürosu'ndan gelen muhbirlik teklifini reddeden Pakistanlı, çevresinin taciz edildiğini ve itibarının zedelendiğini öne sürdü.

Kar amacı gütmeyen ve genellikle adalet ile güvenlik konularında araştırma dosyaları hazırlayan The Intercept portalı, Aswad Khan adlı Pakistanlının Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) muhbirlik teklifini reddetmesi üzerine yaşadıklarını yazdı.

'Yakınlarım ülkeye alınmadı' iddiası 

Boston’daki Northeastern Üniversitesi’nde işletme okuyan Aswad Khan, haber portalına, mezuniyetinden sonra turist vizesiyle ABD’de akrabalarını ziyarete geldiği sırada iki FBI ajanının kaldığı eve gelerek kendisine muhbirlik teklif ettiğini anlattı.

Ajanların camilerde muhbirlik teklifini geri çevirdiğini söyleyen Khan, bundan kimseye bahsetmemesinin istendiğini ancak olayı akrabalarına anlattığını ve kendisine bir avukat tuttuğunu vurguladı.

Birkaç hafta sonra bir federal savcı tarafından terör örgütleriyle bağlantısı konusunda sorgulandığını anlatan Khan, ziyaretinin sonunda ülkesine döndükten sonra ABD’ye gitmeye çalışan yakınlarının ve arkadaşlarının sınırda onunla ilişkisi konusunda sorgulanarak ülkeye alınmamaya başladığını iddia etti.

ABD yönetimiyle problem yaşadığının düşünülmesi nedeniyle arkadaşlarının kendisiyle görüşmeyi bıraktığını, sosyal medyada listelerinden çıkardığını, en yakın arkadaşının bile kendisiyle ilişkisini kestiğini vurgulayan Khan, muhbirlik teklifini reddettikten sonra hayatının altüst olduğunu savundu.

Khan, sürecin gizliliğinden dolayı, kendisiyle görüşen FBI ajanlarının ya da bir başkasının onu bir listeye aldığını kanıtlayamadığının altını çizdi.

Muhbir olmayı reddedenlere 'ülkeye giriş engeliyle' intikam

The Intercept’e konuşan Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) Ulusal Güvenlik Projesi Direktörü Hina Shamsi, muhbirlik yapmayı reddedenlerden ülkeye girişinin yasaklanarak intikam alınmasının sık karşılaştıkları bir uygulama olduğunu söyledi.

Shamsi, “Ancak bu özel vakada kişi ABD vatandaşı olmadığı için daha büyük problemlerle karşılaşıyor. Bu kişiler vatandaşlığı ve oturma izni olanların yararlanabileceği yetersiz anayasal haklara bile sahip olamıyor” dedi.

Haberde, Khan gibi ismi gizli listelere yerleştirildiğinden şüphelenilen kişilerin, bunu kanıtlayamadıkları için, itibarlarının zedelendiğini ispat edip tazminat talebinde bulunamadıkları yer aldı.

ABD Kongresi'nde hükümetin kapanmaması için anlaşma

 

FBI'a veri sızdırma raporu: Whatsapp ve iMessage zirvede

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)