BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMuharrem İnce Kürt sorununu böyle çözecek----

Muharrem İnce Kürt sorununu böyle çözecek

Muharrem İnce Kürt sorununu böyle çözecek
07 Mayıs 2018 - 10:39 www.finansgundem.com

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Türkiye'de 40 yıldır bir çatışma ortamı olduğunu hatırlatarak, Kürt meselesini samimiyetle parlamentoda çözeceklerini söyledi

Muharrem İnce, eğitim, ekonomi ve Kürt sorunu gibi bir dizi konuda strateji ve politikalarını açıkladı. İnce, Kürt seçmene nasıl ulaşacağı yönünde bir soruya bu meseleyi "samimiyetle, parlamentoda, yalan söylemeyerek ve cesur adımlarla çözeceğini söyledi.

BBC Türkçe'ye konuşan Muharrem İnce şunları anlattı: "Ben dokunulmazlıklar konusunda partimle ayrı düştüm. Ben inandığımı yaptım. Kürtlerin hoşuna gitmesi için yapmadım. Siyaset bir ilke işidir. Bu konuda yalnız kalsak da doğru olanı yapmam lazım. Kürtlerle 40 yıldır bir çatışma ortamı var. Bunu nasıl çözeceğiz? Bunu bir, samimiyetle çözeceğiz. İki, parlamentoda çözeceğiz. Üç, yalan söylemeyerek çözeceğiz. Dört, cesur adımlarla çözeceğiz. Herkes beraber yaşayalım diyecektir. AKP (Adalet ve Kalkınma Partisi) Türkiye'nin en gerici partisidir. Türkiye'nin en gerici partisinden en ileri bir adımı beklemek gaflettir. Geçmişte yaptıkları oy içindi. Uludere'de emri kim verdi? Ben cumhurbaşkanı olduğumda bunu bulacağım. Hiç çaresi yok."

İnce, aday olduğunu ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinde 3-5 gün önce öğrendiğini belirtti.

İnce, Yalova'da gerçekleştirdiği ilk mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kast ederek, "Gel karşıma erkekçe dövüşelim" sözlerine yönelik "cinsiyetçi" tepkilerine de yanıt verdi. İnce, bunun bir dil sürçmesi olduğunu ve kadınların kızmakta haklı olduklarını aktardı. İnce, "Dil sürçmesiydi. Onu 'yiğitçe dövüşelim, mertçe dövüşelim' diyecektim ama olayın stresiyle öyle çıktı ağzımdan" dedi.

Muhafazakar bir ailede yetiştiğini söyleyen İnce ayrıca, "Ben muhafazakar bir ailede büyüdüm. Ben ortalama bir Türk ailesinin yaşadıklarını yaşıyorum. Ben muhafazakar bir ailenin devrimci bir çocuğuyum. Çocukluğumda Kuran kursuna gittim. Rahmetli dedem beni hafız yapmak isterdi. Ben muhafazakar insanlarımızı anlayabilirim" diye konuştu.

İnce, eğitimi bilimsel ve laik niteliğine kavuşturacağını belirterek, öğrenciler için yurtlar inşa edileceğini ve verilen bursları artıracağını da aktardı.

CHP adayı, "Yargıyı güvenilir hale getirirsek piyasalara ve yabancı sermayeye güven vermiş olacağız. Başlangıç yeri yargı" dedi. İnce, parlamenter sisteme dönme vaadini de yineledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)