BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMuharrem İnce: Bu iş birinci turda bitiyor----

Muharrem İnce: Bu iş birinci turda bitiyor

Muharrem  İnce: Bu iş birinci turda bitiyor
09 Haziran 2018 - 18:48 www.finansgundem.com

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Allah'ın izni, milletimizin isteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda asla vatandaş kemer sıkmayacak, devlet kemer sıkacak." dedi.

Muharrem İnce, Sakarya'da Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde, seçim  sürecinde Türkiye'yi karış karış dolaştıklarını belirterek, bugün de Sakarya'nın  ardından Kocaeli'ye geçeceğini söyledi.

Türkiye'de cari açığın 55 milyar dolar, işsizliğin yüzde 20,  mutfaktaki enflasyonun yüzde 30'un üstü, doların 5 lira, ithalatın ise 250 milyar  dolar olduğunu belirten Muharrem İnce, "Peki zihniyet ne? Savurganlık, israf.  Bizim yapmamız gereken sadece bir seçim değil bir zihniyeti yok edeceğiz. İsraf  ekonomisinden insaf ekonomisine geçeceğiz. Allah'ın izni, milletimizin isteğiyle  cumhurbaşkanı olduğumda asla vatandaş kemer sıkmayacak, devlet kemer sıkacak.  Türkiye'nin sorunlarını yorgun bir adam çözemez, taze kan lazım ülkeye." diye  konuştu. 

İnce, Türkiye'yi bir yıl içerisinde düze çıkaracağını savunarak, şöyle  devam etti:

"Hukuk, bağımsız yargı, özgürlükler, adil mahkemeler, yatırım, üretim,  bereketli topraklar, bacaları tüten fabrikalar, çağdaş ve hesap veren bir  yönetim, geleceği düşünen bir eğitim, bütün bunları yapabiliriz. Bu arada  çiftçimizi, üreticimizi unutacak halimiz yok. Allah'ın izniyle cumhurbaşkanı  olduğumda çiftçiye mazot 3, fındık 15 lira olacak. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın.  Asgari ücret 2 bin 200, en düşük emekli maaşı 1500 lira olacak."

"Bu iş birinci turda bitecek"

Muharrem İnce, çocuk bezinden yüzde 18 KDV alınmasını da eleştirerek,  "Erdoğan meydanlara gelip '3 çocuk yap, 5 çocuk yap' diyor. Çocuğun bezinden  yüzde 18 KDV alıyorsun, sonra '5 çocuk yap' diyorsun. Senin görevin çocuk  sayısını belirlemek değil senin görevin çocuk bezindeki KDV'yi düşürmek."  ifadelerini kullandı.

İnce, 4 Mayıs'ta kampanyaya başlarken seçimin ikinci tura kalacağını  düşündüğünü vurgulayarak, "Ama bu 35 günde gördüm ki ikinci tura kalmıyor, bu iş  birinci turda bitiyor." şeklinde konuştu.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce Kocaeli'de

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce,  "Sanayileşme, gelişme inşaatla değil fabrikayla olur, yatırımla olur. Türkiye'nin  bu noktadan çıkışı sanayileşmeyle olacaktır. Bunu mutlaka başaracağız." dedi. 

İnce, İzmit'teki 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen  mitingde, Türkiye'de meraların, tarım alanlarının, denizlerin, sanayinin dörtte  birinin ve genç nüfusun atıl olduğunu söyledi.

Bir takım faaliyeti olan sanayileşmenin içinde akıl, bilgi ve teknik  organizasyon olduğunu dile getiren İnce, Türkiye'deki sanayide bir kalitesizlik  bulunduğunu ve ilk işlerinin sanayideki kalitesizliği aşmak olacağını kaydetti.

Gelişmiş ülkelerin Türkiye'nin bugünkü kişi başı milli gelirini  1950'lerde yakaladığını aktaran İnce, "Biz 2018'de bile 10 bin dolarda değiliz.  453 milyar dolar borcumuz var, bunun 323 milyar dolarını Recep Erdoğan yaptı. Son  15 yılda üretim yerine ne yazık ki ithalatı seçtik, sanayiyi terk ettik,  sanayicileri inşaatçı yaptık, düşük teknolojide kaldık. Sanayide yatırımımız  yüzde 35'i düşük teknoloji, ne yazık ki yüzde 1'i yüksek teknolojidir." diye  konuştu. 

İnce, "Sanayileşme, gelişme inşaatla değil fabrikayla olur, yatırımla  olur. Türkiye'nin bu noktadan çıkışı sanayileşmeyle olacaktır. Bunu mutlaka  başaracağız." ifadelerini kullandı.

"Kalkınma Bankası girişimcileri destekleyecek"

Muharrem İnce, Türkiye'de sanayideki katma değerin şu anda yüzde  3,5'lar düzeyinde olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Yüzde 15'in altında olursa zenginleşemeyiz. Yüzde 3,5'tan bir an önce  yüzde 15'e çıkmak zorundayız. Benim cumhurbaşkanlığımda Halkbank yandaşlara kredi  veren bir banka olmayacak, KOBİ'lere kredi verecek. Eximbank 6 ay vadeyle kredi  veriyor, kredilerin vadelerini uzatacağız. Kalkınma Bankası Türkiye'de ilk kez  girişimcileri destekleyecek. Ziraat Bankası medya patronlarına kredi vermeyecek,  tarımda faaliyet gösterenlere verecek."

Kocaeli'de çok sayıda kamyoncu olduğuna işaret eden İnce, "Bu garibanı  kamyon içlerinde yatarak, direksiyon sallayarak büyütmüş bir kamyoncunun çocuğu  olarak kamyoncuların bütün sorunlarını çözeceğim. Emeklilikte yaşa takılanlar, 18  yaşında prim ödemeye başlamış, 30 sene ödemiş, görevini yapmış, sırada devlet  görevini yapacak. Onların sorununu hemen çözeceğiz. Kocaeli gibi bir sanayi  kentinde, emeğin başkentinde size sözüm Allah'ın izni, milletimizin isteğiyle  cumhurbaşkanı seçildiğimde 48 saat içinde olağanüstü hali kaldıracağız." şeklinde  konuştu.

Konuşmasının ardından emekli bir öğretmen İnce'ye üzerinde Gazi  Mustafa Kemal Atatürk'ün portresi olan Hereke halısı, Hodri Meydan Taraftar Grubu  temsilcisi de Kocaelispor forması hediye etti.

Vatandaşlara sahneden karanfil atıp, özçekim yapan İnce, daha sonra  otobüsle miting alanından ayrıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)