BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMuhalifler pazar günü masaya oturuyor----

Muhalifler pazar günü masaya oturuyor

Muhalifler pazar günü masaya oturuyor
30 Ocak 2016 - 02:31 www.finansgundem.com

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, pazar günü Suriye muhalefeti ile görüşmelere başlayabileceklerini söyledi

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, rejim adına görüşmelere katılan Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi başkanlığındaki heyetle yaptığı görüşmelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Heyetle hazırlık mahiyetinde bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve bunun standart bir uygulama olduğunu kaydeden de Mistura, görüşmelerle Suriye'de barışın yanı sıra ateşkesin sağlanmasını da hedeflediklerini söyledi.

Yüksek Müzakere Komisyonu'nun (YMK), görüşmelerin neresinde olduğunun da kendileri için oldukça önemli olduğunu vurgulayan de Mistura, komisyonun kendi aralarında Cenevre'ye gelip gelmeme hususunda karar vermek için 3-4 gündür müzakere yürüttüklerini kaydetti.

"Gündemimiz oldukça açık"

De Mistura, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komisyonu'ndan bir heyetin Cenevre'de olduğunun hatırlatılması üzerine söylentilerin kendisine de ulaştığını ve bunun iyiye işaret olduğunu belirtti. 

Cenevre Bildirisi'nde yer alan geçiş hükümeti yerine ulusal koalisyon hükümeti kurulmasından bahsedildiğine ilişkin bir soruya ise, "Gündemimiz oldukça açık, Güvenlik Konseyi'nde alınan kararlarının uygulanması. Bu da yönetim, yeni anayasa ve BM gözetiminde seçimler" cevabını verdi. 

Görüşmelere kimlerin davet edilmesine ilişkin ise de Mistura, "Rejimi davet ettik ve geldiler, Yüksek Müzakere Komitesini davet ettik ve katılıp katılmamak onlara bağlı. Görüşmelere katılmalarını dört gözle bekliyoruz. Görüşmelerin daha iyi yürütülebilmesi için seslerinin duyulması gereken kişilere de bireysel davet mektupları gönderdim" dedi. 

MUHALİFLERDEN AÇIKLAMA

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komisyonu'ndan (HCN) yapılan açıklamada, "BM ekibiyle yapılan görüşmeler aracılığıyla karşı tarafın ciddiyetini test etmek için siyasi sürece katılmaya karar verdik" denildi.

Talep edilen garantilerin alınmasının ardından söz konusu karara varıldığına işaret edilen açıklamada, "Katılım kararı, tam yetkili geçici bir yönetim organı oluşturularak siyasi geçiş sürecinin tamamlanması gibi uluslararası yükümlülükler ile insani talepler doğrultusunda gerçekleşti" ifadesine yer verildi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)