BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMuğla ve İzmir'de orman yangınları!----

Muğla ve İzmir'de orman yangınları!

Muğla ve İzmir'de orman yangınları!
17 Nisan 2021 - 20:46 www.finansgundem.com

Depremlerle sarsılan Muğla'nın Menteşe ve Kavaklıdere ilçesinde, ormanlık alanlarda yangın çıktı. İki noktada rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlere ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Yangın, saat 19.00 sıralarında 5’er dakika arayla Menteşe’nin kırsal Göktepe Mahallesi, Kavaklı mevkisi ile Kavaklıdere ilçesinin Sazak mevkiindeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık alanda çıktı. Bölgelerden yükselen dumanı görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgelere çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen alevlere itfaiye ekiplerince müdahale edildi. Ekiplerin her iki noktadaki alevlere müdahalesi sürerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İZMİR

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki dağlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.

Bademli Mahallesi Kervan Yaylası yolu Aşağı Harlık bölgesinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Bölgede etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle yangın kısa sürede yayıldı. Yangın bölgesine, Ödemiş Orman İşletme Şefliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bölgedeki kestane ağaçlarının zarar gördüğü yangına, ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Bademli Mahallesi Muhtarı Ahmet Baş, vatandaşların, yangın söndürme çalışmalarında ekiplere destek verdiğini söyledi.

Bakan Pakdemirli'den açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yılanlı ve Kavaklı'daki orman yangınlarında Kavaklı'daki yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor. Yılanlı'daki orman yangınını ise kontrol altına alma çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Muğla'da peş peşe depremler korkuttu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim18 Nisan 2021 10:05

    Bu ormanları yakan  şerefsizlerin Allah belasını versin.  Bunlar ya pkk lı ya fetocu  ancak kimin yaptırdığına bakmak lazım.  Özellikle  İzmir de bunu rant için yaptırıldığını düşünüyorum.  Bu yüzden bu yaz sadece devletin değil bazı bölgelerde belediyelerde sorumlu tutulmalıdır.