BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMüftüoğlu: Daha dikkatli olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz----

Müftüoğlu: Daha dikkatli olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz

Müftüoğlu: Daha dikkatli olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz
02 Aralık 2021 - 09:45 www.finansgundem.com

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, korona virüsün yeni varyantı Omicron'a ilişkin, 'daha dikkatli olunması gerektiğini ancak paniğe gerek olmadığını' söyledi.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Hürriyet'te kaleme aldığı bugünkü yazısında "Yeni varyant Omicron, yapısındaki aşırı ve olağanüstü genetik değişimler nedeniyle hepimizi korkutuyor. Haksız da sayılmayız. Yeni virüsteki sayısı neredeyse 50’ye yaklaşan çoklu genetik değişimlerin, virüsün 'huyunu suyunu' ne yönde etkileyeceği yeterince bilinmiyor" dedi.

Prof. Dr. Müftüoğlu şu ifadeleri kullandı:
"Omicron’un 'S proteini/dikensi protein' yapısında oluşan yeni değişikliklerin o eski bilinen virüsü 'daha da bulaşıcı hale getirip getirmeyeceğini, hastalık yapma ve hastalığı ağırlaştırma gücünü etkileyip etkilemeyeceğini, onu aşılara karşı dirençli hale getirip getirmediğini henüz bilmiyoruz. Neticede de 'sorulacak soruların sayısı çok, elimizdeki bilgiler ve alabileceğimiz yanıtların sayısı az olunca' endişelerimiz her gün biraz daha artıyor. Görünen o ki 'aşılama' meselesini dikkatle sürdürdüğümüz ve güçlendirdiğimiz, 'maske, mesafe, hijyen üçlüsünü yeterince uygulandığımız takdirde bu yeni mutasyonu da bir şekilde savuşturacağız. Özetle daha dikkatli olmamız gereken bir dönemden geçtiğimiz kesindir ama paniğe de gerek yoktur."

Dünyada 'Omikron' paniği! Aşı zorunlu olabilir

 

ABD'de ilk Omikron vakası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)