BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMüezzinoğlu artan işsizliğin sebebini açıkladı----

Müezzinoğlu artan işsizliğin sebebini açıkladı

Müezzinoğlu artan işsizliğin sebebini açıkladı
20 Şubat 2017 - 12:00 www.finansgundem.com

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, artan işsizliğin sebebi için 2016 yılındaki olumsuz gelişmeleri işaret etti. Terör olayları, turizmde yaşanan kriz ve darbe girişimi, işsizliğin ana sebepleri olarak öne çıkıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son zamanlarda artan işsizlik oranlarını yorumladı. Müezzinoğlu'na göre işsizliğin ana sebebi 2016'daki olumsuz gelişmeler. Büyükanne maaşı hakkında da açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, maaş başvurusu yapanların 100 bini geçtiğini ancak bu başvuruların sadece 27 bininin gerekli şartlara uyduğunu belirtti.

İŞSİZLİK ORANI NEDEN YÜKSELDİ?

İşsizlik oranı geçen yılın kasım döneminde yüzde 12,1'e yükseldi. İşsizlik böylece Mart 2010'dan bu yana ilk kez yüzde 12'yi aştı. İşsiz sayısı 3,7 milyonun üzerine çıktı.

Bakan Müezzinoğlu özetle şöyle konuştu; 

"İşsizlikteki artışın sebebi zor bir 2016. Terör eylemleine karşı yoğun mücadele, Rusya ile kriz ve bu krizin turizme getirdiği olumsuzluklar, 15 Temmuz darbe girişimi."

GENEL SAĞLIK SİGORTASI'NDA YENİ DÖNEM

Müezzinoğlu, Genel Sağlık Sigortası hakkında ise, "Kapsam dışında olan vatandaşlarımız gelir testine tabi idiler. Yaklaşık 7 milyon vatandaşımıza diyoruz ki gelir testine gitmene gerek yok. Bu ay yasalaştıracağız. Aylık 53 lira ödedikleri takdirde GSS kapsamına girecekler. Emeklilikte yaşa takılanlar sağlık hizmeti alamıyorlardı onlar da bu 53 lirayı ödeyerek GSS kapsamına girecekler." şeklinde konuştu.

BÜYÜKANNE MAAŞINA 105 BİN BAŞVURU

Çalışan annelerin 3 yaşını doldurmamış çocuklarına bakan büyükannelere verilecek 'Büyükanne maaşı'na yoğğun talep olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, "Yoğun talep var. Yaklaşık 105 bin başvuru var 27 bin 30'u bizim şartlarımıza uygun. Dünyaya örnek bir proje olsun istiyoruz." dedi. (NTV)

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)