BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMücevher İhracatçıları Birliği CIBJO’ya katıldı----

Mücevher İhracatçıları Birliği CIBJO’ya katıldı

Mücevher İhracatçıları Birliği CIBJO’ya katıldı
22 Ocak 2023 - 12:35 www.finansgundem.com

Mücevher İhracatçıları Birliği, CIBJO Dünya Mücevher Konfederasyonu üyesi oldu. MİB, İtalya’da düzenlenen imza töreniyle konfederasyona katıldı.

Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB), İtalya'da düzenlenen Vicenzaoro Mücevher Fuarı'nda düzenlenen imza töreni ile The World Jewellery Confederation (CIBJO-Dünya Mücevher Konfederasyonu) üyesi oldu.

MİB'den yapılan açıklamaya göre, Türk mücevher sektörüne ihracatta büyük itibar ve katkı sağlayacak anlaşmayı, Vicenzaoro Küresel Fuarlar Direktörü Marco Carnelio'nun da katıldığı törende Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın ile CIBJO Başkanı Gaetano Cavalieri imzaladı.

MİB, ilk kez CIBJO gibi önemli bir uluslararası kuruluşa üye olarak Türkiye'nin küresel anlamda söz sahibi olmasını sağladı. Türkiye'nin en yüksek katma değerli ihracatına imza atan Mücevher İhracatçıları Birliği, bu üyelikle dünyanın mücevher sektöründe sözü geçen ülkeleri arasında yer aldı.

- "Türkiye'nin üyeliği, CIBJO'ya çok değerli katkılar sağlayacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Burak Yakın, söz konusu anlaşmanın hem Türk mücevher sektörü hem de CIBJO açısından tarihi bir önemi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dünyanın en önemli üretici ülkelerinden birisi olan Türkiye'nin üyeliği, CIBJO'ya çok değerli katkılar sağlayacak. Üyeliğin ayrıca Mücevher İhracatçıları Birliği'nin, dünyadaki önemine yakışır şekilde, uluslararası standartların belirlenmesinde, tüketici güveninin sağlanmasında, sürdürülebilirlik projelerinde söz sahibi olmasında önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin en yüksek katma değerli ihracatına sahip olan Mücevher İhracatçıları Birliği, bu üyelikle mücevher sektöründe dünyada çok daha etkin sözü geçen ülkeler arasında yerini aldı."

CIBJO Başkanı Gaetano Cavalieri de dünya mücevher sektörünün en önemli üreticilerinden birisi olan Türkiye'nin üyeliğinin, CIBJO'nun gücüne güç katacağını ve Türkiye'deki sektöre önemli katkılar sağlayacağına inandığını aktardı.

Verilen bilgiye göre, CIBJO, dünya çapında özellikle pırlanta ve değerli taşlı mücevher alışverişinde kalite ve güvenlik standartlarını belirleyen çalışmalar yapıyor.

Mücevher sektöründe ihracat 3 milyar doları aştı

 

Mücevher sektöründen 2,7 milyar dolarlık ihracat

 

Mücevher sektöründen 2,6 milyar dolarlık ihracat

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)