BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMübarek bir davanın hizmetkarlarıyız----

Mübarek bir davanın hizmetkarlarıyız

Mübarek bir davanın hizmetkarlarıyız
28 Haziran 2014 - 22:55 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan: Bizler, hepimiz ezelden gelen ve inşallah ebede giden bir mübarek davanın hizmetkarlarıyız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı'nın düzenlediği iftar yemeğine katılarak konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan, "Bizler, hepimiz ezelden gelen ve inşallah ebede giden bir mübarek davanın hizmetkarlarıyız. Biz, o davanın içinde hizmet etme aşkı ve şevkine sahip oldukça Rabbim bize olmamız gereken mevki ve makamı takdir etmiştir, takdir edecektir" dedi. Erdoğan sözlerine, "Ümmetin parçalanması için gayret edenlere karşı dik durmaya mecbur olduğumuzu özellikle hatırlatmak istiyorum. Bunun bizim için bir vecibe olduğunu hatırlatmak istiyorum. Ne yazık ki bunun gayreti içerisinde olanlar var" diye devam etti.
 
Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında şunları söyledi

“Bu ramazanda Suriyeli ve Irak'lı kardeşlerimize daha fazla ehemmiyet gösterilmelidir. Oruç insanın kendi kendini en fazla sorgulaması gereken zamandır. Irak ve Suriye tarihin en zor süreçlerden geçiyor. Burada kimse kimseyi sorumlu tutmasın. Herkes kendi kendini sorgulaması gerekir. Bazı zavallılar çıkıyor üzerine bombaları bağlıyor, sonra camiye gidiyor, sonra tekbir getirerek bombayı patlatıyor. Bunu da kendi inançları doğrultusunda yaptığını söylüyor. Kendilerine en basit en temel soruları soramayanlar kardeş katletmeyi meşrulaştırmaktadır. 

-Şu anda tam da Yunus Emre'nin bu şiiri okunmalıdır
Yunus Emre der hoca 
Gerekse bin var hacca 
Hepisinden iyice 
Bir gönüle girmektir 

Kendi nefsini terbiye edemeyenler, dünyaya istikamet çizemezler. 

Herkesin kumandan, herkesin zabit olduğu bir orduda mücade edelecek nefer bulunamaz. Birlik Vakfı'nı önemli kılan da budur. Bizler, ufukları dünyayı kuşatacak kadar geniş olanlar sayesinde zor dönemleri aştık. Onlar, büyük makamların mevkilerin şöhretin peşinden koşan insanlar değillerdi. Çoğunun isimlerini dahi bilmediğimiz o isimsiz kahramanlara çok şey borçluyuz. Biz ezelden gelen ebede giden bir davanın hizmetkarlarıyız. İsimsiz nice kahramanın omuzlarında yükselen dava sarsılmadan sürüyor, ama güç devşirmeyi hedef alanlar, tökezleyip düşerler. Bugün neye sahipsek bizden öncekilerin fedakarlıklarının sayesinde sahibiz, bizden sonrakilerin sahip olacakları da sizin fedakarlıklarınızla olacaktır.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)