BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMozambik'te fırtına ve seller 117 can aldı----

Mozambik'te fırtına ve seller 117 can aldı

Mozambik'te fırtına ve seller 117 can aldı
09 Mart 2023 - 12:49 www.finansgundem.com

Mozambik'te, fırtına ve seller nedeniyle şubat ayından bu yana 117 kişinin öldüğü bildirildi. 50 bine yakın ev yıkılırken, 11 bin kilometre yolun da hasar gördüğü kaydedildi.

Mozambik Başbakanı Adriano Maleiane, bölgede yaşanan fırtına ve seller nedeniyle geçen aydan bu yana 117 kişinin hayatını kaybettiğini, 272 kişinin ise afetten olumsuz etkilendiğini açıkladı.

Freddy Kasırgası'nın da büyük hasara neden olduğuna dikkati çeken Maleiane, şiddetli yağışların nehir yataklarında taşma meydana getirerek sellere neden olduğunu vurguladı.

Maleiane, 50 bin evin yıkıldığını, 686 sınıf ve 69 sağlık merkezinin kullanılamaz hale geldiğini, 11 bin kilometre yolun hasar gördüğünü ve 73 bin hektar tarım arazisinin sular altında kaldığını kaydetti.

Kasırga ve seller nedeniyle çiftlik hayvanları da zarar gördü.

Dünya Meteoroloji Örgütü'ne göre, Afrika'nın doğusunda Madagaskar ve Mozambik'i ikinci kez etkisi altına alması beklenen Freddy Kasırgası, tarihin en uzun süren kasırgası olabilir.

Mozambik'te yetkililer, ilk önce sahil bölgelerini etkisi altına alacağı ve daha sonra ülkenin iç bölgelerine doğru ilerleyeceği tahmin edilen kasırga nedeniyle ikinci kez alarm konumuna geçerek yeni tedbirler aldıklarını duyurmuştu.

Freddy Kasırgası Mozambik'te felaket yaratabilir

 

Tropik fırtına Mozambik'i vurdu: Yüzlerce ölü

 

Mozambik'te yakıt tankerinde patlama: 73 ölü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)