BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMotokuryelerden eylem----

Motokuryelerden eylem

Motokuryelerden eylem
09 Ekim 2021 - 15:19 www.finansgundem.com

İstanbul Motosikletli Kuryeler Derneği, pandemiyle birlikte iş yükü artan kuryelerin, trafik kazalarında artan ölümlerine dikkat çekmek amacıyla eylem düzenledi

İstanbul Motosikletli Kuryeler Derneği, son zamanlarda yaşanan trafik kazalarında motorsikletli kuryelerin artan ölümleri ve kuryelerin yaşadıkları zorluklara ilgili eylem yaparak, hız puanlamasının kaldırılması talep etti.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelen dernek üyesi grup, pandemi sürecinde iş yüklerinin arttığına vurgu yaptı.

İstanbul Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Murat Tomris, “Kimimiz en ufak kaza geçirince bile bacağını kırıyor, platin takılıyor. İşverenler tarafından bize değer verilmiyor” dedi.

İşverenlerin kendilerine ‘siz çalışmazsanız bir sürü kurye var’ dediğini aktaran Tomris, “Ekmeğinizi, suyunuzu, çorabınıza kadar her şeyi getiren bizleriz. Robot değil, insanız. Bizim de ailemiz var. Artık ailelerimiz isyan ediyor, bizi işe göndermek istemiyorlar. Hız puanlaması kaldırılsın. Kural ihlallerini bizler yapmak istemiyoruz ama buna mecbur bırakılıyoruz” diye konuştu.

‘HİÇBİR PAKET BİR CANDAN DEĞERLİ DEĞİL’
Avukat Armağan Gültekin ise, motokuryelere destek vermek için yanlarında olduğunu belirterek, “Herkes şunu bilmeli, hiçbir paket insan hayatından daha fazla değerli değildir” dedi.

“Hiç kimse başka bir insanın canını kasteden zaman kısıtlamasıyla karşı karşıya bırakılmamalı” diyen Gültekin, şöyle devam etti:

“Yaşanan problemlerin başında 30 dakika içerisinde yetiştirilmesi gereken yemek siparişi ya da site asansörüne alınmamaları geliyor. Pandemi döneminde sürekli çalışan arkadaşlarımıza destek verilmesi gerekiyor. Motokuryelerin zaman zaman kurallara uymamasının tek nedeni işlerini kaybetmemelidir.”

Trafikte motokurye savaşı

6 bin lira maaşla motokurye bulamıyorlar

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mso09 Ekim 2021 16:04

    Önce kendilerine bakıyorlar mı acaba? Ters yönden gidiyorlar, kaldırımda yayaların üzerine sürüyorlar, kırmızı ışıkta geçiyorlar daha benzer bir çok kural tanımazlık. önce aynaya baksınlar.

  • Erol g.09 Ekim 2021 15:39

    EŞİMLE OTOBÜS DURAĞINDA TAM İNERKEN SAĞDAN HIZLA GELEN MOTORLU KURYE İKİMİZE BIRDEN CARPIP DÜŞÜRDÜ NEREDEYSE İNDİĞİMİZ OTOBÜSÜN ALTINDA KALACAKTIK BİZ KURYE UFAK SIYRIKLARLA ATLATTIK O ZAMAN ŞİKAYETÇİ OLMADIM AMA MOTOR KULLANANLAR DURAM ARAÇLARDAN YOLCULARIN İNEBİLECEĞİNİ TAHMİN ETMELİLER TRAFİĞİN YOĞUN OLDUĞÜ YERLERDE DURAKLARDA DAHA DİKKATLİ /YAVAŞN MOTOR KULLANMALILAR