BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakMoskova'da ipotekli konut satışlarında rekor----

Moskova'da ipotekli konut satışlarında rekor

Moskova'da ipotekli konut satışlarında rekor
21 Mayıs 2023 - 11:56 www.finansgundem.com

Moskova yılın ilk dört ayında başkentte gerçekleşen ipotekli konut satış hacimlerinin rekora ulaştığı açıklandı


Moskova Belediyesi Ekonomi Politikası ve Mülkiyet İlişkileri Departmanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu yılın ilk dört ayında başkentte gerçekleşen ipotekli konut satış hacimlerinin rekora ulaştığı bildirildi.

Basın servisi tarafından paylaşılan mesajda, “Moskova’da bu yılın ilk dört ayı boyunca, tüm yıllar için maksimum ipotekli konut satışları gerçekleşti” ifadelerine yer verilirken, nisan ayında Moskova’da 11 bin 600 ipotekli konut satış hacimlerine ulaşıldığı, bu göstergenin bir önceki ay 11 bin 400 olduğu kaydedildi.

İstatistikleri değerlendiren Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Vladimir Yefimov, başkentin verilen tercihli konut kredileri açısından Rusya bölgeleri arasında lider konumunu koruduğunu vurgularken, “Nisan ayındaki hacimleri 22,7 milyar rubleye ulaştı. Bu, Rusya’nın toplam tercihli ipotek hacminin yüzde 20’si. Programın başlangıcından bu yana şehirde verilen toplam kredi hacmi ise 864,7 milyar rubleye yükseldi” diye konuştu.

Yefimov, tescil edilen kredili konut sözleşmesi sayısının 2022 yılının nisan ayına göre yüzde 45,5 arttığını belirtirken, öte yandan 2021’in aynı dönemine göre yüzde 10,2 azaldığını kaydetti.(Gazetemru)

Rusya'da nisan ayında tüketici kredileri arttı

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

İspanyol bankalarına "ipotekleri dondurun" çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)