BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMoskova’da aşı olmayı reddedenler görev yerinden uzaklaştırabilecek----

Moskova’da aşı olmayı reddedenler görev yerinden uzaklaştırabilecek

Moskova’da aşı olmayı reddedenler görev yerinden uzaklaştırabilecek
24 Haziran 2021 - 17:37 www.finansgundem.com

Rusya’nın başkenti Moskova’da, insanlarla doğrudan temas halindeki çalışanların yüzde 60’ının aşılanması zorunluluğu getirilmesinin ardından yapılan açıklamaya göre, aşı yaptırmayı reddedenler evlerine gönderilebilecek.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) ile Moskova’daki korona virüsle mücadele merkezi, görevleri sırasında insanlarla bir araya gelmek durumunda olan çalışanların yüzde 60’ının aşılanması zorunluluğuna ilişkin kararın nasıl uygulanacağını açıkladı.

Sağlık, ulaşım, eğlence gibi sektörlerdeki iş yerlerinin istenen kotayı karşıladığını göstermesi gerekiyor, aksi takdirde ceza ile karşı karşıya kalabilecekler.

Açıklamaya göre, aşılamaya engel bir durum bulunmamasına rağmen aşı yaptırmayı reddeden çalışanlar işten uzaklaştırılabilecek ve bu çalışanlara işte olmadıkları süre için bir ücret ödenmeyecek.

Bununla birlikte işveren çalışanına uzaktan çalışmayı teklif etme hakkına sahip, ancak bu konuda bir zorunluluğu bulunmuyor.

Öte yandan açıklamada aşılamaya engel durumların sayısının çok az olduğu belirtiliyor. Yalnızca enfeksiyon hastalıkları nedeniyle akut rahatsızlıkları bulunan, kronik rahatsızlıkları şiddetlenmiş ve sağlıkla ilgili acil bir durumları olan kişilerin istisnalar dahilinde olduğu aktarılıyor.

Dışarıdan çalışanlar ve serbest meslek sahipleri de şirketlerin yüzde 60’lık kotası içinde sayılacak. Buna göre, firmaların ceza almamak için bu kişilerin de aşılandığından emin olması gerekiyor. Virüse karşı antikoru olan kişiler de aşıya teşvik ediliyor.

Artan vaka artışı nedeniyle Moskova kenti ve Moskova Bölgesi yönetimleri, bazı sektörlerdeki çalışanların Kovid-19 aşısı olmasını zorunlu kılmıştı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, başkentteki durumun dramatik bir şekilde ilerlediğini, hastanelerde 12 bin kişinin yattığını belirterek "Bu nedenle başkentin başhekimi, hizmet sektöründeki çalışanların yüzde 60 için zorunlu aşılama kararı aldı" demişti.

Korona virüs testi 305 gün boyunca pozitif çıktı!

 

Korona virüsten daha tehlikeli olacak! Uzman isimden dikkat çeken uyarı

 

DSÖ: Az gelişmiş ülkelerin korona virüs aşıları tükeniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)