BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMoskova metro inşaatında çalışacak 20 bin yabancı eleman arıyor----

Moskova metro inşaatında çalışacak 20 bin yabancı eleman arıyor

Moskova metro inşaatında çalışacak 20 bin yabancı eleman arıyor
05 Mart 2018 - 16:04 www.finansgundem.com

İmar Politikası ve İnşaattan Sorumlu Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Marat Husnullin, ''Moskova'da bulunan metro inşaatında çalışacak 20 bin inşaat uzmanına ihtiyacımız var dedi.''

Moskova’da her geçen yıl genişleyen metro hattı inşaatlarında çalıştırılmak üzere yeterli sayıda kalifiye işçi ve mühendis bulunamadığı açıklandı. Vesti FM’e açıklamalarda bulunan İmar Politikası ve İnşaattan Sorumlu Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Marat Husnullin, Moskova’da metro inşaatlarında kalifiye işçi ve uzmanların sayısının yetersiz olduğunu söyledi. 

Moskova’da metro inşaatlarında bugün 50 bin kişinin çalıştığını belirten Husnullin, “Tüm ülke genelinden ve komşu ülkelerden inşaatçıları getiriyoruz. İlk hesaplamalara göre, metro inşaatlarında aynı hacmi koruyabilmek için yaklaşık 20 bin inşaat uzmanı açığımız var” dedi.

Metro inşaatlarında istihdam edilen kişilerin yalnızca yüzde 30’unun Moskovalı olduğu bilgisini veren Husnullin, diğer bölgelerden ve ülkelerden işçilerin en fazla 15 günlüğüne çalışmaya geldiklerini belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)