BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMorgan Stanley’nin yönetimi beyaz adamın elinde----

Morgan Stanley’nin yönetimi beyaz adamın elinde

Morgan Stanley’nin yönetimi beyaz adamın elinde
21 Mayıs 2021 - 18:15 www.finansgundem.com

Wall Street’in en büyük bankalarından Morgan Stanley CEO James Gorman’ın yerine gelecek isimleri sıraladı. Ancak bankanın yönetim biriminde baştan aşağı beyaz erkeklerin hakimiyet kurması eleştirilerin hedefinde


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'nin en büyük finans kurumları pandeminin ardından yönetim birimlerini sağlamlaştırmayı hedefliyor. JPMorgan’ın bu hafta başında CEO haleflerini sıralamasının ardından, Perşembe günü Morgan Stanley de CEO James Gorman’ın yerine gelecek potansiyel isimleri sıraladı.

Bloomberg yazarı Elisa Martinuzzi’ye göre Kovid-19 fırtınasının dinmesinin ardından, 11 yıldır bankanın CEO’su olan James Gorman'ın yerine kimin geçmesi gerektiği sorusunun gündeme gelmesi çok doğal. Ancak Martinuzzi bankanın potansiyel CEO tercihinde çeşitlilik namına hiçbir belirtinin olmamasını eleştiriyor. Finans yazarına göre Morgan Stanley’in hem cinsiyet hem de ırksal çeşitlilik konusundaki zayıf performansı uzun vadede sorunlar oluşmasına neden olabilir.

Gorman'ın yerine geçme potansiyeline sahip dört isim de beyaz erkeklerden oluşuyor. Bloomberg’in haberine göre bu dört isim arasında CEO koltuğuna en yakın iki isim bankanın borsa ticaret faaliyetlerinin canlanmasında önemli bir rol üstlenen Ted Pick ve şirketin varlık yönetimi işletmesini yürüten Andy Saperstein. CEO’luğa aday olarak gösterilen diğer isimlerse Morgan Stanley Yatırım Yönetimi Sorumlusu Dan Simkowitz ve Baş Finans Sorumlusu Jon Pruzan.

Banka çeşitlilik konusunda eleştirilerin yolunu kapamak içinse bankanın yatırım ilişkileri başkanlığını yapan kadın bankacı Sharon Yeshaya’ya baş finans sorumluluğu terfisini veriyor. Ancak Martinuzzi’ye göre Yeshaya’nın bankanın liderlik pozisyonluğu için kendisini kanıtlamasının zaman alacağına dikkat çekiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street’in en büyük bankalarından birisi olan Morgan Stanley çeşitlilik konusunda iyi bir performans gösteremiyor. Bankanın 1.700 yöneticisinin 14’ü Siyahi kadın ve 23’ü Siyahi erkek olmak üzere sadece 37’si Siyahi. Yönetici rolünde olanların yalnızca %18’ini kadınlar oluşturuyor. Bankanın bir sonraki yönetim komitesininse %60’ı beyaz erkeklerden oluşuyor. Martinuzzi söz konusu rakamlara dikkat çekerek Morgan Stanley CEO’sunun çeşitlilik konusunda iyileştirme yapılamasının banka için acil bir görev olduğuna belirtiyor.

Deutsche Bank: Yeşil ekonomiye geçmeyen bankalar lisansını kaybedebilir

 

'Tahvil alımlarını sürdüreceğiz'

 

Rekor yatırım çeken fintekin perde arkası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)