BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMorgan Stanley'den TCMB faiz beklentisi----

Morgan Stanley'den TCMB faiz beklentisi

Morgan Stanley'den TCMB faiz beklentisi
30 Nisan 2021 - 11:36 www.finansgundem.com

Morgan Stanley, tarafından hazırlanan raporda TCMB’nin faizleri uzun süre değiştirmeyeceği öngörüldü.

Dün enflasyon raporu toplantısının ardında Deutsche Bank'ın açıkladığı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı öngörüsünün ardından Morgan Stanley de beklentilerini paylaştı.

Morgan Stanley ekonomistlerinin hazırladığı raporda, enflasyonun yaz boyunca yüzde 19 seviyesinde seyredeceği, faizlerin indirilmesi yönündeki baskıya karşın yükselen enflasyon ve dış açık gibi ekonomik faktörlerin de göz önüne alınarak faizlerin sabit tutulmasının beklendiği belirtildi.

Diğer alternatifler neler olabilir diye düşündüğümüzde, zorunlu karşılıkların indirilmesi, hedefli krediler ya da makro ihtiyati bazı tedbirlerin gevşetilmesi gibi adımlarla parasal koşullar gevşetilebilir.

Ekonomistler, ekonominin Kovid-19 öncesi seviyelerde olması ve 2018 öncesi trende doğru gidiyor olması göz önüne alındığında ilave bir parasal desteğin enflasyonun daha da yükselmesine ve yatırımcıların endişelenmesine neden olacağını belirtti.

Deutsche Bank farklı düşünüyor

Deutsche Bank Orta Doğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Temmuz ayından itibaren faiz indirmesini beklediklerini ve yılsonu için büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ettiklerini söyledi.

Wietoska, yaptığı değerlendirme yüzde 15’e yakın bir yılsonu enflasyonu beklediklerini belirtti.

Enflasyon kısa vadede artmaya devam edecek, baz etkileri ve Döviz şokunun da bunda payı olacaktır. Nisan’da enflasyonun yüzde 17’ye çıkmasını bekliyoruz ama bunun zirve olacağını düşünmüyoruz ve enflasyondaki artışın devam edeceğini tahmin ediyoruz.

Deutsche Bank Temmuz'da TCMB'den Faiz değişikliği bekliyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)