BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMorgan Stanley'den enflasyon açıklaması!----

Morgan Stanley'den enflasyon açıklaması!

Morgan Stanley'den enflasyon açıklaması!
03 Şubat 2016 - 14:25 www.finansgundem.com

Morgan Stanley, TÜFE'deki gelişmelerin TCMB kararlarını etkilemesini beklemiyor

TÜİK'in bugün açıkladığı Ocak ayı TÜFE verisini değerlendiren Morgan Stanley, kendi beklentilerinin ve piyasa beklentisinin hafif üzerinde gelen enflasyona gıda fiyatlarının yüzde 1 katkı yaptığına dikkat çekti. Morgan Stanley, gıda fiyatları üzerinde önümüzdeki aylarda da ek baskı oluşmasını beklediğini belirtti.
 
Asgari ücret artırımı ve bazı mali, ihtiyati gevşeme tedbirlerinin TÜFE üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturabileceğini ifade eden Morgan Stanley, enflasyon beklentilerinde son aylarda kötüleşme olduğuna da dikkat çekti.
 
TÜFE'nin 2016 ilk çeyrekte yüzde 10 civarına gelmesini beklediklerinibelirten Morgan Stanley, yılın geri kalanında da TÜFE'nin yüzde 9-10 bandında kalmaya devam etmesini beklediklerini vurguladı.
 
Morgan Stanley, bugün açıklanan TÜFE verisinin TCMB'nin 23 Şubat'ta yapılacak PPK verisi üzerinde büyük bir etki yapmasını beklemediklerini de ifade etti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)