BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMorgan Stanley'den Çin büyüme tahminleri----

Morgan Stanley'den Çin büyüme tahminleri

Morgan Stanley'den Çin büyüme tahminleri
19 Şubat 2020 - 11:16 www.finansgundem.com

Morgan Stanley, korona virüsün Çin ekonomik büyümesinin üzerindeki negatif etkiye dikkat çekti. Stanley, virüsün uzun vadede üretimi geciktirmesi halinde büyümenin de eş zamanlı olarak yavaşlayacağını bildirdi.

Morgan Stanley Çin ekonomisinin 2020 ilk çeyrekte yüzde 3,5 büyümesini bekliyor

Morgan Stanley, korona virüs salgınının imalat sektörüde üretimin normal seviyelere yeniden başlaması için yeterince hızlı şekilde kontrol altına alınamaması halinde Çin ekonomisinde büyümenin yılın ilk çeyreğinde yüzde 3,5'e yavaşlayabileceğini bildirdi.

Morgan Stanley analistlerine göre, korona virüs salgınının ardından kapatılan fabrikalar geçtiğimiz hafta yavaş yavaş yeniden üretime geçmeye başladılar ancak üretim normal seviyesinin yüzde 30-50'sine ancak ulaştı.

Üretimin ay sonunda normalin yüzde 60-80'ine dönmesini bekliyorlar

Korona virisün Şubat-Mart'ta tepe yapması ve Hubei dışındaki bölgelerde üretimin yavaş yavaş normale dönmesi halinde ilk çeyrekte büyümenin yüzde 4,2 olacağını tahmin eden Morgan Stanley, yılın ilk yarısında büyümenin yüzde 5,0'a toparlanacağını ve 2020'nin tamamında yüzde 5,7 olacağını öngörddü.

Salgının Nisan ayında tepe yapması halinde ise büyüme ilk çeyrekte yüzde 3,6, ilk yarıda yüzde 4,6 ve 2020'nin tamamında yüzde 5,6 olacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)