BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMorgan Stanley'den Avrupa'ya kötü haber----

Morgan Stanley'den Avrupa'ya kötü haber

Morgan Stanley'den Avrupa'ya kötü haber
18 Mart 2021 - 16:21 www.finansgundem.com

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, korona virüsü vakalarının artması ve korona virüsü aşılarının dağıtımının çok yavaş olmasından dolayı Avrupa'nın bir kez daha kayıp bir yaz turizm sezonu yaşayabileceği uyarısında bulundu.

Yatırım bankası Morgan Stanley, yaz turizminde yaşanacak bir durgunluğun İtalya, İspanya, Portekiz ve Yunanistan gibi turizmden büyük gelir elde eden ekonomilere darbe vurabileceğini belirtti.

Morgan Stanley, “Avrupa’daki artan vakalar ve aşı dağıtımındaki yavaşlık ekonomilerin yeniden açılmasını geciktirip, pandemiden sonraki ikinci yazı da riske atabilir. Bu durum da kuzey ve güneyin bölünmesini arttırıp, yeni bir parasal genişlemeyi tetikleyebilir” dedi.

MORGAN STANLEY: KUŞKULUYUZ

Banka, kısıtlamaların ve mevsimsel hava dinamiklerinin ilkbahardan itibaren virüsün bulaşma hızını azaltmasıyla Avrupa’nın geçen yaz mevsiminin bir kısmından faydalanabildiğini belirtti.

Morgan Stanley, “Ancak daha bulaşıcı ve daha tehlikeli yeni virüs türünün ortaya çıkması ve Fransa ve İtalya gibi euro bölgesi ülkelerindeki vaka artışlarının hızlanması nedeniyle Avrupa’nın bu yıl da yaz mevsiminin bir kısmından faydalanması konusunda biraz kuşkuluyuz” dedi.

İSPANYA DAYANIKSIZ GÖRÜNÜYOR

Banka, turizm kaleminin Avrupa Birliği’nin toplam gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYH) yüzde 6’dan fazlasını ve toplam istihdamının yaklaşık yüzde 8’ini oluşturduğunu belirterek, yeni bir kayıp yaz turizm sezonunun en çok Avrupa’nın güneyindeki ülkeleri etkileyeceğini ifade etti.

Morgan Stanley, “2020’nin hali hazırda en kötü performans gösteren ülkelerinden biri olan İspanya, analizlerimize göre bilhassa dayanıksız görünüyor” diye belirtti.

Tatile çıkamayan Japonlar tasarrufa yöneldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)