BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMorgan Stanley ve Citi'den güçlü dolar sinyalleri----

Morgan Stanley ve Citi'den güçlü dolar sinyalleri

Morgan Stanley ve Citi'den güçlü dolar sinyalleri
05 Nisan 2021 - 08:33 www.finansgundem.com

ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin tahminlerin çok üzerinde gelmesinin ardından dolarda başlayan yükselişin, gelişen piyasa para birimleri üzerinde baskı yaratabileceği öngörülüyor.

ABD tahvil faizleri ile birlikte Dolar Endeksi de yükselirken güvenli liman olarak görülen ABD tahvili gibi varlıkların fazinin yükselmesi gelişen piyasa varlıklarına olan ilgiyi azaltabilir.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Morgan Stanley, gelişen piyasa para birimleri için aşağı yönlü beklentisini sürdürdüğünü kaydetti. Kuruluş, birçok gelişen ülkede yavaş ilerleyen aşılama süreçlerinin bu ülkelerdeki büyümeyi ABD'nin gerisinde bırakacağı öngörüsünde bulundu.

Citigroup da yükselen ABD tahvil faizinin gelişen piyasa varlıkları üzerinde gelecek aylarda daha fazla baskı oluşturabileceğini ifade etti. Citi CEEMEA Analisti Luis Cost, "Bu çeyrek dolar için önemli bir çeyrek olabilir. Aynı dönemin gelişen piyasa para birimleri için çok iyi geçmesini beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

SDR MB'nin rezervini 6.4 milyar dolar artıracak

İstanbul'da dolar operasyonu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)