BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMorgan Stanley terfi dağıttı----

Morgan Stanley terfi dağıttı

Morgan Stanley terfi dağıttı
17 Ocak 2022 - 17:52 www.finansgundem.com

ABD bankası Morgan Stanley son 10 yılın en büyük çaplı genel müdür atamasını gerçekleştirdi. Banka 199 çalışanını genel müdür olarak atadı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Büyük yatırım bankalarının yetenekli bankacılar için yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Dev Wall Street yatırım bankası Morgan Stanley geçtiğimiz hafta son 10 yılın en geniş çaplı genel müdür atamasını gerçekleştirdi.

Financial News’in haberine göre, ABD bankası 199 bankacıyı bankanın en önemli pozisyonlarından biri olan genel müdürlük görevine terfi ettirdi. Banka 2021 yılında 171, 2020 yılında ise 130 kişiyi bu pozisyona yükseltmişti. Genel müdürlük görevi terfi ettirilen bankacılar için ciddi bir ücret artışı anlamına geliyor. Morgan Stanley bu kararla 2012 yılından bu yana en fazla sayıda çalışanını genel müdürlük pozisyonuna terfi ettirmiş oldu.

Bankada bu yıl terfi ettirilen genel müdürlerin %23’ü Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde (EMEA) oldu. EMEA Bölgesi atamaları 2020’den bu yana %18 oranında yükseltildi. Bununla birlikte, atamaların %64'ü bankanın kendi pazarı olan Amerika pazarında ve %14'ü de Asya’da gerçekleşti.

Geçen yıl, yeni genel müdürlerin %35'i kadındı ve bu oran son atamalarda %33'e geriledi. Bununla birlikte, Morgan Stanley'deki toplam genel müdürlerin %23'ünü kadınlar oluşturuyor ve bu oran da rekor seviyede.

Bankadaki yeni atamaların %46’sını yatırım bankası birimi oluşturuyor. Yatırım bankası birimindeki atamalarınsa %10’u varlık yönetimi, %14’ü servet yönetimi ve bankalar, %31’ini ise altyapı birimleri oluşturuyor.

Morgan Stanley’nin ABD'de etnik çeşitlilikteki yönetici oranı ise %43 arttı. Morgan Stanley'nin ana pazarındaki yeni sınıfın %10'unu Siyahi bankacılar, %6'sını Hispanikler ve %20'sini de Asyalılar oluşturuyor.

Yatırım bankalarının terfi turlarının büyüklüğü gelirlerin olağanüstü bir şekilde artırmasının ardından gerçekleşti. Dealogic verilerine göre 2021’de bankalar 128,8 milyar dolarlık rekor getiri elde etti. Bu getiriler, son 12 ay içinde üst düzey sözleşme bankacıları için bir işe alım çılgınlığına yol açtı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Goldman Sachs Kasım ayında şimdiye kadarki en büyük rakam olan 643 genel müdürü terfi ettirdi. Citigroup ise kurumsal müşteri grubu içinde bir önceki yıla göre %21 artışla 185 genel müdür ataması yaptı.

FED’in yeni yüzleri politikaları ne kadar değiştirecek?

Borsa yatırımlarında ‘Ocak Barometresi’ ne kadar doğru?

 

Citigroup zorunlu aşı politikasında ısrarcı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)