BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMorgan Stanley: Küresel büyümede “Goldilocks” senaryosunu benimsemeyin----

Morgan Stanley: Küresel büyümede “Goldilocks” senaryosunu benimsemeyin

Morgan Stanley: Küresel büyümede “Goldilocks” senaryosunu benimsemeyin
11 Mart 2019 - 15:14 www.finansgundem.com

“Piyasa baz senaryoya fazla güveniyor.” diyen stratejistler, Goldilocks olarak isimlendirilen “Güçlü ancak enflasyon yaratmayan büyüme senaryosunu benimsemeyin.” uyarısında bulunuyor.

Küresel ekonomik büyümenin istikrar kazanması ve aynı dönemde enflasyonist baskının olmaması, merkez bankalarının gelecek 12 ay boyunca beklemede kalması mümkün. Ancak bu senaryo, Morgan Stanley'e göre piyasalar tarafından fazla fiyatlanıyor.

Andrew Sheets öncülüğündeki Morgan Stanley stratejistlerine göre yatırımcılar, küresel büyümenin Çin teşviğiyle daha güçlü sıçrama yapması ya da ilk çeyrek bilançolarının önemli ölçüde zayıf gelerek piyasa üzerinde daha fazla etkisinin olması gibi kuyruk risklerine karşı fazla önemsemez davranıyor.

Pazar gününkü notta “Piyasa baz senaryoya fazla güveniyor.” diyen stratejistler, Goldilocks olarak isimlendirilen “Güçlü ancak enflasyon yaratmayan büyüme senaryosunu benimsemeyin.” uyarısında bulunuyor.

Bir süredir küresel büyümenin gücüne yönelik şüpheli olan Morgan Stanley, Şubat başındaki bir notta doların zirve görmüş olabileceğini ve ABD büyümesindeki hız kaybı dikkate alındığında piyasanın dolardaki düşme potansiyelini hafife aldığını belirtmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)