BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMorgan Stanley ikramiyeleri yüzde 15 düşürüyor----

Morgan Stanley ikramiyeleri yüzde 15 düşürüyor

Morgan Stanley ikramiyeleri yüzde 15 düşürüyor
17 Ekim 2022 - 15:46 www.finansgundem.com

Cuma günü bilanço rakamlarını açıklayan Morgan Staley’nin azalan sözleşme bankacılığı getirileri nedeniyle ikramiyeleri %15 düşüreceği ortaya çıktı. Analistler gelecekte bu ödemelerin %50 azalabileceğini belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

2022'nin ilk dokuz ayında sözleşme bankacılığı ücretlerinin neredeyse yarıya inmesine bankacıların ödemelerine de darbe vurdu. ABD bankası Morgan Stanley yatırım bankacılığı birimindeki ücretleri, bu yıl %15 oranında azalttı.

Financial News’in haberine göre, ABD bankası cuma günü paylaştığı bilançosunda, üçüncü çeyrekte yatırım bankacılığı ücretlerinde sadece 1,3 milyar dolar getiri sağlayabildi. Wall Street bankası hem sermaye piyasaları hem de birleşme ve satın alma gelirlerinin rekor seviyelere ulaştığı geçen yılın aynı dönemine göre son çeyrekte %55'lik bir düşüş gösterdi. Söz konusu rakamlar sözleşme ücretleri bir yıl öncekine göre %47 düşen rakibi JPMorgan’dan daha keskin bir düşüşü işaret ediyor.

Morgan Stanley’nin sözleşme getirileri 2022’nin ilk dokuz ayında %49 düşerek 4 milyar dolara geriledi. Banka bu yıl şimdiye kadar kurumsal menkul kıymetler biriminde tazminat maliyetlerinde 6,6 milyar dolar ayırdı. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı aylarına göre ikramiyelerin %15 azalacağını işaret ediyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bankacılara verilen ikramiyeler geçtiğimiz yıl 2008 Küresel Finans Krizi’nin hemen öncesindeki rekor seviyeden bu yana en yüksek miktara ulaşmıştı. 

Habere göre üçüncü çeyrek ücretlerinde görülen düşüş henüz bir başlangıç olabilir. Zira tazminat uzmanları sözleşme bankacıları için ödenen ikramiyelerin yarı yarıya düşebileceğini öngörüyor.

ABD bankasının ticaret birimleri, sözleşme bankacılığı alanındaki düşüşü dengelemeye yardımcı oldu. Bankanın sabit gelirli varlıklardaki getirileri üçüncü çeyrekte %33 artarak 2,2 milyar dolara ulaştı ve 2022’nin ilk dokuz ayında %22 arttı. Bu arada, değerli hisse senedi işlemleri birimi yıl boyunca 8,6 milyar dolar seviyesinde sabit kaldı. Morgan Stanley'nin yatırım bankasına ev sahipliği yapan kurumsal menkul kıymetler birimindeki gelirler 2022'nin ilk dokuz ayında %15 düşüşle 19,6 milyar dolara geriledi.

Genel olarak Morgan Stanley’nin toplam geliri 13 milyar dolar olarak kayda geçti. Bu rakam analistlerin 13,3 milyar dolar tahminlerinin gerisinde kaldı.

Morgan Stanley Başkanı ve CEO’su James Gorman bilanço açıklamasında, “Belirsiz ve zorlu bir ortamda firmanın performansı dirençli ve dengeliydi” ifadelerine yer verdi.

Dealogic verilerine göre, 2021'de 130 milyar dolarlık rekor bir patlama gerçekleştiren sözleşme bankacığı birimleri bu yıl %48 oranında düşüş gösterdi. Morgan Stanley’de ise 2022'nin ilk dokuz ayında yatırım bankacılığı gelirleri %51 azalarak bankayı Wall Street’teki rakiplerinin gerisine düşürdü. Wall Street devi diğer bankalara göre dördüncü sırada yer alıyor.

Moody's, ABD ekonomisi için resesyon tarihini açıkladı

 

JPMorgan CEO'sundan Fed yorumu

 

Morgan Stanley: FED kontrolü kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)