BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMorgan Stanley: Hafif bir resesyonun eşiğindeyiz----

Morgan Stanley: Hafif bir resesyonun eşiğindeyiz

Morgan Stanley: Hafif bir resesyonun eşiğindeyiz
08 Aralık 2022 - 11:08 www.finansgundem.com

2023 için bir resesyon uyarısı da Morgan Stanley’nin ünlü ekonomisti Seth Carpenter’dan geldi. Carpenter küresel ekonomideki çok hafif pozitif büyümenin dahi resesyon olarak algılanacağına dikkat çekti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in en büyük altı yatırım bankasından biri olan Morgan Stanley’nin Küresel Baş Ekonomisti Seth Carpenter küresel ekonomiye ilişkin karamsar beklentilere bir yenisini daha ekledi. Baş ekonomist 2023’te küresel ekonominin çok yavaş büyüyeceğini ve bunun bir resesyon gibi algılanacağını söyledi.

YahooNews’in haberine göre Carpenter açıklamasında, “Küresel ekonomi yavaşlıyor ve aşağı yönlü riskler var. Resesyonun hafif bir tanımının eşiğindeyiz” ifadelerine yer verdi. Baş ekonomiste göre küresel ekonomide pozitif büyüme oranı yakalansa dahi yavaşlamanın ciddiyeti nedeniyle resesyon olup olmadığını ayırt etmek çok zor olacak.

Carpenter ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüketici harcamalarında ve konut piyasasında daha fazla yavaşlama bekliyor. Ekonomist aynı zamanda, Avrupa ve Çin'deki büyümenin en iyi ihtimalle karışık olacağını söyledi.

ABD ekonomisindeki yavaşlamanın devam edeceğini öngören Carpenter istihdam piyasasında da bunun etkilerinin hissedileceğine işaret etti. Carpenter 2022 boyunca görülen aylık 200 bin rakamının aksine önümüzdeki dönemde 100 binin altında yeni istihdam yaratılacağını tahmin ediyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Carpenter ekonomiye ilişkin karamsar görüşleri paylaşan tek isim değil.

Bir diğer Wall Street finans devi Citi de Euro Bölgesi’nin ve İngiltere'nin bu yılın sonuna kadar resesyona girmesini bekliyor. Citi Baş Ekonomisti Nathan Sheets ABD’de ise ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarının tüm etkilerinin tüketiciler ve işletmeler tarafında hissedilmesiyle ülkenin 2023 ortasında resesyona gireceğini öngörüyor.

Bu arada Fransız bankası BNP Paribas küresel ekonominin zorlu bir yolda ilerlediğini açıkladı. Bankanın strateji ekibinin bu ay içerisinde paylaştıkları notta, “2023’te ABD ve Euro Bölgesi’ndeki resesyon önderliğinde ve büyüme trendinin gerisinde kalan Çin ve diğer birçok gelişmekte olan ekonominin etkisiyle küresel gayrisafi hasılanın yavaşlamasını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

ECB'nin maaş zammı tartışmalara yol açtı

 

Morgan Stanley Baş Stratejisti: Hisselerinizi elden çıkarın

 

Morgan Stanley nasıl para kazanıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)