BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMorgan Stanley enflasyonda düşüş bekliyor----

Morgan Stanley enflasyonda düşüş bekliyor

Morgan Stanley enflasyonda düşüş bekliyor
26 Şubat 2019 - 17:27 www.finansgundem.com

ABD'li banka Morgan Stanley, TCMB'nin 6 Mart'ta gerçekleştireceği PPK toplantısıyla ilişkin analiz bulundu. Banka ayrıca Türkiye'de enflasyonun düşmesinin beklendiğini bildirdi

Morgan Stanley, işlenmemiş gıda fiyatlarının bazı belediyelerin tanzim satışlarının dolaylı etkisi ile düşmesinin ve bunun Şubat ayı enflasyonuna yansımasının beklendiğini bildirdi.

Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 12,3 artan işlenmiş gıda fiyatlarını Şubat ayında yüzde 4 düşeceğini tahmin ettiklerini belirten Morgan Stanley, bu düşüşün manşet enflasyonu Şubat'ta 0,8 puan aşağı çekerek yüzde 19,6'ya indireceğini tahmin etti.

Morgan Stanley, bugün yayınladığı raporda TCMB'nin 6 Mart'ta yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında faizleri değiştirmeyeceği tahminine yer verirken, para politikası için orta vadeli görünümünün daha az ent olduğunu vurguladı. Zorunlu karşılık oranlarında indirimin TCMB'nin para politikası duruşunda bir değişiklik sinyali olmadığı görüşünü savundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)