BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMorgan Stanley'den resesyon açıklaması----

Morgan Stanley'den resesyon açıklaması

Morgan Stanley'den resesyon açıklaması
29 Haziran 2022 - 09:24 www.finansgundem.com

Morgan Stanley ekonomistleri, Euro Bölgesi'nin Rusya'dan enerji arzının azalmasının da etkisiyle bu yılın son çeyreğinde ılımlı bir resesyona girmesini bekliyorlar.

Aralarında Jens Eisenschmidt'in de olduğu ekonomistler tarafından hazırlanan raporda, ekonominin gelecek yılın ikinci çeyreğinde yatırım artışları ile birlikte yeniden büyümeye geçmesinden önce 2022 son çeyrekte ve 2023 ilk çeyrekte daralma yaşanacağı öngörüldü.

Rusya'dan Avrupa'ya doğalgaz akışının azalması olasılığı ve yüksek enflasyonun tüketici, iş dünyası güvenini azaltması nedeniyle tahminlerini revize ettiklerini belirten Eisenschmidt, "Görünümün etrafındaki riskler yoğunlaştı" dedi.

Eisenschmidt, ekonomideki yavaşlamaya rağmen enflasyonun yüksek kalmaya devam etmesini ve ECB'nin Aralık ayına kadar faizi yüzde -0,50'ten +0,75'e çıkarmasını beklediklerini de vurguladı.

S&P Euro bölgesi büyüme tahminini düşürdü

 

Euro Bölgesi'nde enflasyon zirve yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)