BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMorgan Stanley CEO’su, piyasalar korkudan titrerken ABD ekonomisini savundu----

Morgan Stanley CEO’su, piyasalar korkudan titrerken ABD ekonomisini savundu

Morgan Stanley CEO’su, piyasalar korkudan titrerken ABD ekonomisini savundu
14 Haziran 2022 - 10:47 www.finansgundem.com

Dünya ekonomisi korkuyla resesyonu beklerken Morgan Stanley CEO’su James Gorman ABD ekonomisinin geleceğiyle ilgili çok iyimser olduğunu söyledi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tüm piyasalara hakim olan düşüş trendi, Morgan Stanley CEO’su Morgan Stanley’nin pek umurunda değil. Gorman, ABD ekonomisinin geleceğiyle ilgili olarak içinin tam anlamıyla rahat olduğunu söylerken, tüketici kredilerinin gücüne işaret etti.

Wall Street’in en büyük iki bankasının üst düzey yöneticileri, piyasalarda bir resesyon yaşanacağına yönelik keskin sinyaller olmasına rağmen tüketicilerin finansal anlamda gayet sağlıklı bir pozisyonda olduklarını savundu. Financial Times’tan Joshua Franklin ve Imani Moise’in haberine göre, Morgan Stanley CEO’su Gorman, ABD ekonomisinin gidişatıyla ilgili oldukça iyimser olduğunu bildirdi.

Tüketici kredileri çok iyi durumda

ABD hisse senetleri piyasası ayı topraklarında seyrederken konuşan Gorman, yatırımcıların, yıllar süren ucuz borçlanma ve pandemi sürecinde gerçekleşen hükümet teşviklerinin ardından gelen süreçte tüketici ve şirket bilançolarının ‘çok güçlü’ kaldığını gözden kaçırdıklarını söyledi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Morgan Stanley tarafından düzenlenen ve finans sektöründen davetlilerin olduğu bir konferansta konuşan Gorman, “Bu konuda tam anlamıyla rahatım. Önümüzdeki birkaç yıl içinde devasa bir kara deliğe düşeceğimizi hiç sanmıyorum” dedi. Piyasaların çok iyi bir konumda olmadığını kabul eden Gorman, yine de özellikle tüketici kredilerini dengesiz kılacak unsurlardansa, piyasaların dengesiz olmasını tercih edeceğini belirtti.

Daha derin ve uzun süreli bir resesyona girme ihtimalimiz yok.

 Gorman, resesyon olasılığı tahminini yüzde 30’dan yüzde 50’ye çekse de, olası herhangi bir çöküşün uzun süreli ya da çok can yakıcı olacağını düşünmediğini belirtti. Gorman, “FED’in eninde sonunda enflasyonu arzu edilen seviyeye çekeceğini düşünüyorum. Bu süreç zorluklarla dolu olacaktır. İnsanlar belki de emeklilik planlarını bu yıl için erteleyecekler ancak şu aşamada daha derin ve uzun süreli bir resesyona girme ihtimalimiz yok” dedi.

Şirket bilançoları sağlıklı

Gorman’ın ABD ekonomisi ile ilgili iyimserliğini Bank of America CEO’su Alastair Bortwick de paylaştı. Bortwick, varlık bakımından ABD’nin en büyük ikinci bankası olan Bank of America olarak hala çok sağlıklı bilançolar ve sağlıklı bir harcama dengesi öngördüklerini söyledi. Bortwick ayrıca, Haziran ayı verilerine göre, tüketici harcamalarının geçen yıla oranla yüzde 9 oranında arttığının altını çizdi.

Yüksek harcama yapan bireysel müşterilerin dahi nakit biriktirebildiğini söyleyen Bortwick, verdiği örnekte, pandemiden önce 1.000-2.500 dolar arasında hesap bakiyesine sahip olan müşterilerinin şimdi bu miktarın yaklaşık yedi katına sahip olduklarını ifade etti. Kredilerin şu an için çok iyi durumda olduğunu belirten Bortwick, düşük seviyelerde seyrettikleri için krediler dalgalı olsaydı dahi bunu normal karşılayacaklarını ancak şu an için bunun dahi işaretlerinin görülmediğini sözlerine ekledi.

Ekonomistlerin yüzde 70’i resesyon bekliyor

Financial Times tarafından yapılan ankette, akademik unvana sahip ekonomistlerin neredeyse yüzde 70’i ABD ekonomisinin gelecek yıl resesyona gireceğini öngörüyor. Aynı ekonomistler, bunda son 40 yılın en yüksek enflasyonunu kontrol altına almak için FED’in faiz oranlarını yükseltmesinin büyük payı olduğu görüşünde.

Morgan Stanley: ABD'de resesyon olasılığı yarı yarıya

 

S&P 500 Endeksi ayı piyasasında

 

Resesyon korkusu borsalarda çöküşü getirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)