BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMorgan Stanley CEO’su hibrit çalışma için geri adım attı----

Morgan Stanley CEO’su hibrit çalışma için geri adım attı

Morgan Stanley CEO’su hibrit çalışma için geri adım attı
16 Temmuz 2021 - 15:23 www.finansgundem.com

Haziran ayında ofise dönmeleri için personelini oldukça sert bir dille uyaran Morgan Stanley CEO James Gorman bilanço açıklamasında ise zorunlu durumlarda hibrit çalışmanın bir alternatif olabileceğini söyledi


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley CEO’su James Gorman, grup çalışanlarının yaklaşık %80'inin ofise geri döneceğini açıkladı. Ancak CEO bankanın Kovid-19'u daha esnek çalışma yöntemleri sunması için bir fırsat olarak kullanacağını da sözlerine ekledi.

Dev bankanın Wall Street’teki bazı rakipleri hibrit çalışma yöntemlerini çalışanlarına tanıtırken Gorman Haziran ayında çalışanların ofise dönmesine yönelik sert açıklamalarda bulunmuştu. Morgan Stanley geçtiğimiz günkü bilanço açıklaması sırasında konuşan Gorman’ın hibrit çalışma yöntemlerine haziran ayındakine göre daha sıcak baktığı göze çarptı. Gorman, “Bazı durumlarda insanları evlerinde çalıştırabilmek oldukça mantıklı geliyor” dedi.

Financial News’in haberine göre James Gorman, “Sağlık sorunları yaşayan bireyler var. Aile bireylerine bakmak zorunda olan bireyler var. Geçmiş yıllarda sadece ‘Bu çok kötü oldu’ diyebiliyorduk. Şimdiyse sağlık sorunları veya ailevi sorunlar nedeniyle birkaç aylığına ailenizle birlikte olmanız zorunlu hale geldiğinde bunu ayarlayabiliyoruz” açıklamasında bulundu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Morgan Stanley CEO’su haziran ayında New York ofisindeki çalışanlara yaptığı açıklamada eylül ayındaki ABD İşçi Bayramı’ndan sonra personelin büyük çoğunluğunu ofiste görmek istediğini ve başka bir yerde çalışmanın işe yaramayacağını söylemişti. Banka ayrıca ABD ofislerine Kovid-19 aşısı olmayan personelin girişini de yasakladı.

Gorman ses getiren açıklamasında, “New York’ta bir restorana gidebiliyorsanız ofise de gelebilirsiniz ve biz sizi ofiste istiyoruz” demişti.

Morgan Stanley CEO’su bilanço açıklaması sırasında bu tutumunu yumuşatırken ofiste çalışmanın, diğer çalışanlara “akıl hocalığı” yapmanın ve üst düzey personeli izlemenin çalışanlar için önemli olduğunu söyledi. Gorman, “Tüm bunlar benim kariyerimi kesinlikle dramatik bir şekilde etkiledi ve tüm bunları evde tek başına oturarak yapabileceğimi sanmıyorum. Zoom teknolojisinin ne kadar iyi olduğunun, ne kadar ileri gidebileceğinin bir sınırı olduğunu düşünüyorum” dedi.

James Gorman geçtiğimiz ay yaptığı açıklamayı hatırlatarak, “Tüm personelin toplam çalışma saatlerinin yüzde 80’inin ofislerimizde olması gerektiğini paylaştım ve bu muhtemelen de böyle sonuçlanacak. Yüzde yüz ya da yüzde sıfır olmayacak” dedi.

Son haftalarda Wall Street rakipleri Goldman Sachs ve JPMorgan hem Londra hem de New York'taki ofislerinde çalışan sayısını artırdı. Londra’da JPMorgan, 19 Temmuz'dan itibaren maksimum kapasitenin %50'sine ulaşması için imkan sağlamak amacıyla ofislerini yeniden tasarlarken, Goldman Sachs, Londra genel merkezinde toplam çalışanların %45'ine ulaştı.

BNP Paribas, Credit Suisse ve UBS gibi dev Avrupa bankaları ise hibrit çalışma yöntemini kullanıma sundular. Wall Street bankaları arasında hibrit çalışma sisteminin en büyük savunucusu olan Citigroup CEO’su Jane Fraser ise daha esnek bir çalışma yönteminin yetenekli personeller için rekabet avantajı sağlayacağını açıklamıştı.

Dijital bankacılık trendleri şubeleri kapatıyor

 

Özel sermaye bankaları oyun dışı bırakıyor

 

Dev bankaların ofise dönüş planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)