BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's'ten Türkiye yorumu----

Moody's'ten Türkiye yorumu

Moody's'ten Türkiye yorumu
05 Mart 2019 - 07:57 www.finansgundem.com

"Türkiye'nin kredi profili ekonominin büyüklüğü, çeşitliliği ve göreceli yüksek kişi başına milli gelir ile destekleniyor"

Moody's Investors Service, Türkiye için bir kredi notu hareketi içermeyen dönemsel gözden  geçirmesinde, Ba3 olan kredi notunun ülkenin "Yüksek" ekonomik gücü tarafından desteklendiğini bildirdi.

Moody's yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'nin kredi profili (Ba3) ülkenin 'Yüksek' ekonomik gücü tarafından destekleniyor, Türk ekonomisinin büyüklüğünü, yüksek oranda çeşitlendirilmiş olmasını, göreceli yüksek kişi başına gelirini ve genç nüfusunu yansıtıyor. 

Türkiye'nin 'Düşük' kurumsal sağlamlığı ise politika yapımının etkinliğinde aşınmayı yansıtıyor. Politika yapımının etkinliğinde azalma geçen yıl yapılan anayasa değişikliği ile hızlandı.

'Yüksek (-)' mali sağlamlık ise devletin göreceli olarak düşük borç yükünü, yüksek enflasyon ve kurda değer kaysbına yüksek kırılganlığı hesaba katıyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)