BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMoody's'den Türk bankalara müjde----

Moody's'den Türk bankalara müjde

Moody's'den Türk bankalara müjde
17 Ekim 2013 - 11:13 www.finansgundem.com

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's son yayınladığı raporda kredi kartı düzenlemesinin Türk bankaları için yararlı olacağını belirtti

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's Türk bankalarının, kredi kartlarına yönelik getirilmesi öngörülen düzenlemelerden olumlu etkileneceğini kaydetti.
WSJ'ın haberine göre konuya ilişkin yazılan raporda, öngörülen düzenlemelerin bankaların varlık kalitesini olumlu etkileyeceği belirtildi. Raporda, "Öngörülen düzenlemeler Türk bankalar için poziti çünkü hanehalklarının borçluluk oranlarını azaltacak ve bankaların varlık katlitelerini koruyacak" ifadelerine yer verdi.
Moody's düzenlemelerin bankaları büyüklüğüne göre farklı şekilde etkileyeceğini vurguladı. Moody's küçük bankaların, büyük bankalara göre düzenlemelerden daha fazla etkileneceğini yazdı.
"Şu an kredi kartı borçlarında küçük bir paya sahip olan bankalar büyüme şanslarının oldukça sınırlandığını görecek" uyarısında bulunan Moody's. "Pazar payı kazanmak ve mevcut kart sahiplerini rakip bankalardan çekip kendi kartlarını kullandırmak üzere muhtemelen fiyatlar üzerinden rekabet edecekler. Dolayısıyla da kar marjları üzerindeki baskı artacak. Buna karşılık kredi kartlarında büyük bir yere sahip olan bankalar yeni mevzuattan daha az etkilenecek" değerlendirmesinde bulundu.
Kredi kartlarına yapılması planlanan düzenlemeler Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından Orta Vadeli Plan'ın açıklanırken gündeme getirilmişti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)