BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMoody's'den İş Bankası'na not!----

Moody's'den İş Bankası'na not!

Moody's'den İş Bankası'na not!
30 Eylül 2015 - 07:06 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's İş Bankası'nın uzun vadeli kredi notunu teyit etti

Moody's Investors Service, Türkiye İş Bankası'nın Baa3 olan uzun vadeli mevduat ve kredi notlarını ve Prime-3 olan kısa vadeli mevduat notunu teyit etti. Moody's, uzun vadeli mevduat ve kredi notlarının görünümlerinin Türkiye'nin Baa3 olan devlet tahvili notunun görünümünün 'negatif' olmasına bağlı olarak 'negatif' olduğunu da vurguladı.

Bununla birlikte Moody's İş Bankası'nın temel kredi değerlendirmesi (BCA) ve düzeltilmiş BCA notlarını ba1'den ba2'ye indirdi.

Moody's İş Bankası'nın notlarının teyit edilmesinin Banka'nın ihtiyaç olduğunda devlet desteği almasının çok yüksek olasılık olduğu öngörüsünü yansıttığını vurguladı.

BCA notlarının düşürülmesinin ise İş Bankası'nın finansal değerlerinde bazı kötüleşmeleri yansıttığını ifade eden Moody's, Banka'nın Türkiye'de faaliyet ortamındaki zorlukların artmasınabağlı olarak finansal performansını tarihi ortalamalar seviyesinde sürdürmekte zorlanabileceği beklentilerine işaret etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)