BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMoody's yaptı yapacağını!----

Moody's yaptı yapacağını!

Moody's yaptı yapacağını!
23 Ocak 2013 - 07:23 www.finansgundem.com

Fitch’in not artışını daha önceden ‘hisseden’ piyasa, şimdi “Moody’s”in sürpriz telekonferansına odaklandı

Piyasalarda dün Moody’s dalgası vardı. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 28 Ocak’ta Türkiye hakkında bir telekonferans düzenleyeceğini açıkladı. Açıklamanın ardından değer kaybeden İMKB’de alımlar hızlandı yükseliş yüzde 1’i aştı. Ancak, öğleden sonra Moody’s, Türkiye’nin notunda değişiklik olmadığını ve piyasa spekülasyonları hakkında yorum yapmayacağını açıklaması morallari bozdu. Bunun üzerine İMKB’ye satışlar geldi. 2 bin puanlık dalgalanmanın ardından endeks yüzde 0.43 primle kapandı.
Telekonferansta üç ana başlık var
Hatırlanacağı gibi not artırımı yapacağı söylentileri bulunan Fitch, 8 Kasım’da Türkiye’de bir konferans düzenleyeceğini açıklamış, konferans öncesi 5 Kasım’da da not artırmıştı. Piyasalar, son dönemde Moody’s’in not artıracağı beklentisini satın alıyor. Türkiye’nin notunu geçen yıl kasımda Fitch ‘yatırım yapılabilir seviye’ye yükseltmiş, bunun ardından gözler Moody’s’e çevrilmişti. Çünkü, Moody’s Türkiye’nin notunu yatırım yapılabilir seviyenin bir kadame altı olan Ba1’de, görünümü ise pozitifte tutuyor.
Moody’s’in açıklamasına göre, telekonferansta tartışılacak başlıklar arasında; Türkiye’nin yatırım yapılabilir seviyeye yaklaşması, Türkiye’nin sürdürülebilir büyümeyi sağlayıp sağlayamayacağı ve dış kırılganlıklarını yönetip yönetemeyeceği gibi konular yer alıyor. Açıklamada, konferansta Türkiye’deki bankaların 2001 krizi sonrasında ‘daha güçlü pozisyon alarak’ küresel krizde yıpranmaya nasıl karşı koyabildiği ve Türkiye’nin yükselen profilinin kurumsal sektörün ulusal sermayeye erişimine nasıl katkı sağladığının da tartışılacağı belirtildi.
Telekonferansa Türkiye analisti Sarah Carlson’ın yanı sıra Kurumsal Finansman Grubu Direktörü David Staples, Finansal Kurumlar Grubu Bankacılık Direktörü Carola Schuler de katılacak. Telekonferans İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Burak Cerrahoğlu tarafından yönetilecek.
İMKB endeksi dün gün içinde gelen haberlerle 2 bin puanlık bir dalgalanma yaşasa da günü tarihinin en yüksek kapanışı olan 85.646 puandan yaptı. Endeks gün içinde ise 86.497 puana kadar yükseldi.
'SÖYLENTİLER HAKKINDA YORUM YOK’
Moody’s, 17 Ocak’ta da Reuters’a yaptığı açıklamada, piyasadaki not artırımı hakkındaki söylentiler hakkında yorum yapmayacağını ve kuruluşun Türkiye’nin notu hakkındaki duruşunun 20 Kasım tarihli raporundakiyle aynı olduğunu belirtmişti.
Moody’s kasımdaki raporunda, ülkenin “Ba1” olan notu ve “pozitif” not görünümünün kamu maliyesindeki belirgin iyileşme ve bütçenin şokları emme kapasitesini yansıttığını, ancak dış dengesizliklere karşı duyarlılığın yarattığı risklerin not artışı önünde engel oluşturduğunu söylemişti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)