BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMoody's Türkiye için olumsuz----

Moody's Türkiye için olumsuz

Moody's Türkiye için olumsuz
05 Ağustos 2014 - 10:17 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kredi kuruluşu Moody's'ten 8 Ağustos'a eksi yönde bir değerlendirme beklediğini söyledi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 8 Ağustos'ta Türkiye Değerlendirmesi'ni açıklayacak kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten artı yönde değil eksi yönde bir beklentisi olduğunu söyledi.

CNBC-e/NTV ortak yayınında Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlayan Zeybekci, Moody's'in Türkiye'yi ekonomik değil siyasi değerlendireceğini bu yüzden de beklentisinin eksi yönde olduğunu ifade etti.

Zeybekci, "Moody's, Standard & Poor's, Fitch gibi kredi kuruluşları, siyasi mi ekonomik mi kredi kuruluşları. Türkiye cari açığını azaltmada inanılmaz başarılı işler çıkarıyor. Yılsonunda yüzde 5,5'ler seviyesine yaklaşacak. Dış ticaret açığımızı yüzde 30'lar seviyesinde azaltıyor. İstihdamda iyiyiz, sanayi üretim endeksimizde iyiyiz. Ama bütün bunların olduğu bir ortamda size dramatik bir şey söyleyeyim mi? Moody's'ten artı yönde değil eksi yönde bir beklentim var. Çünkü siyasi değerlendirecek, Türkiye'nin gelecekle ilgili beklentilerini değil" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)