BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's Türkiye büyüme tahminini güncelledi----

Moody's Türkiye büyüme tahminini güncelledi

Moody's Türkiye büyüme tahminini güncelledi
31 Ağustos 2021 - 11:31 www.finansgundem.com

Moody's Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 6 büyümesini bekliyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, kredilerde büyümenin desteklediği toparlanmanın enflasyon konusunda endişeler yarattığını, ancak Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 6,0 büyümesini beklediklerini bildirdi.

Küresel ekonomik toparlanmanın rayında olmasının, Türkiye'nin turizm sektöründe toparlanmanın yolunda olmasının ve aşılamada ilerlemenin Türk ekonomisinde büyümeyi desteklediğini belirten Moody's, baz etkisinin de güçlü büyümede rol oynadığını vurguladı.

Bununla birlikte, "Büyüme ivmesinde önümüzdeki çeyreklerde ciddi bir yavaşlama bekliyoruz" ifadelerini de kullanan Moody's, sıkılaşan finansal şartların, kredilerden büyümenin geçen yılda çok daha düşük bir seviyede kalmasının ve ısrarcı şekilde yüksek enflasyonu etkisi ile 2021'den sonra büyümenin yavaşlayacağını öngördü.

2021 sonrasında ekonomik büyümenin yüzde 3,6 civarına gerileyeceğini tahmin eden Moody's, bu tahmininde hükümetin yeniden güçlü bir kredi büyümesi için bastırmayacağını öngördüklerini de vurguladı.

Moody's 2021 yılında G20 ekonomilerde büyümenin yüzde 6,5 ve 2022 yılında yüzde 4,5 olacağını tahmin ederken, G20'nin gelişmiş ekononmilerinin bu yıl yüzde 5,6 ve gelecek yıl yüzde 4.2 büyüyeceklerini öngördü.

G20'nin gelişmekte olan üyelerinin ise bu yıl yüzde 5,7 ve 2022'de yüzde 4,1 büyümeleri bekleniyor.

TCMB’nin faiz indirim sürecine Moody's uyarısı

 

IMF, 2021 küresel ekonomik büyüme tahminini yükseltti

 

ABD 2. çeyrek büyümesi beklentilerin altında kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)