BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMoody's seçim sonucunu nasıl değerlendirdi----

Moody's seçim sonucunu nasıl değerlendirdi

Moody's seçim sonucunu nasıl değerlendirdi
02 Kasım 2015 - 13:57 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, seçimlerin kredi kalitesine etkisinin politika bağlı olacağını kaydetti

Türkiye'de dün yapılan genel seçimlerin sonuçlarını değerlendiren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Ak Parti'nin seçimleri büyüm bir çoğunlukla kazanmasının kısa vadede siyasi belirsizliği azaltacağını bildirdi. Bununla birlikte Moody's, Türkiye'nin kredi kalitesinin yeni hükümetin ekonomi politikası stratejisinin düşük büyüme, yüksek enflasyon ve sermaye akışlarında oynaklıkla başa çıkmak için nasıl dizayn edileceğine göre belirleneceğini vurguladı.
 
Moody's değerlendirmesinde, "Ak Parti'nin seçim zaferi siyasi belirsizliği azaltsa da, Türkiye'de bankalar hala gelişmekte olan piyasalara yönelik yüksek risk algılamaları ve yüksek jeopolitik riskler ile karşı karşıya. Ülke'nin bankacılık sisteminin görünümü için anahtar, yeni hükümetin ekonomi stratejisine, tasarruf oranını ve büyüme potansiyelini artırmak için hangi reformların uygulanacağına bağlı olacak. Tasarruf oranı ve büyüme potansiyelinin artırılması için reformlar yatırımcı güveninde kırılganlık ve TL'de oynaklıkla başa çıkmak için zaruri" ifadelerine yer verdi.
 
AK Parti'nin çoğunluğu kazanmasına karşı Türk şirketlerini yatırımcı ve tüketici güvenini keskin bir şekilde geri kazanmalarının muhtemel olmadığını belirten Moody's, siyasi belirsizlik ve jeopolitik risklerin devam ettiğini vurguladı.
 
Moody's büyük blue çiplere yeni yatırım yapmak konusunda, makroekonomik ortam daha da netleşene kadar beklemek gerektiğini savundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)