BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMoody’s Rusya’yı ‘iflas etmiş ülke’ ilan etti----

Moody’s Rusya’yı ‘iflas etmiş ülke’ ilan etti

Moody’s Rusya’yı ‘iflas etmiş ülke’ ilan etti
29 Haziran 2022 - 10:05 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Rusya'nın temerrüde düştüğünü bildirdi. Moody’s tarafından yapılan değerlendirmede Rusya’nın “iflas etmiş ülke” olarak tanımlandığı bildirildi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Moskova’nın tüm itirazlarına rağmen tahvil sahiplerinin 100 milyon dolarlık faiz ödemesini alamaması nedeniyle Rusya’nın dış borcunun temerrüde düştüğünü açıkladı.

Bu nedenle Moody’s tarafından yapılan değerlendirmede Rusya’nın “iflas etmiş ülke” olarak tanımlandığı bildirildi.

Moody’s pazartesi günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, “Kaçırılan kupon ödemesi temerrüt teşkil ediyor” dedi. Pazar günü yapması gereken son tahvil ödemelerini engellemeler nedeniyle yapamayan Rusya 1918’den bu yana ilk kez temerrüde düşmüş oldu.

Moody’s analistleri, Rusya’nın daha fazla dış borcunun temerrüde düşebileceğini belirtirken yaptıkları açıklamada “Gelecekteki kupon ödemelerinde daha fazla temerrüt olması muhtemel” ifadelerine yer verildi.

KREMLİN'DEN TEPKİ

Diğer yandan kedi derecelendirme kuruluşunun açıklamalarına rağmen Kremlin iddiaları reddetmeye devam etti. Kremlin ödemeleri gerçekleştirse de ABD’nin uluslararası ödeme mekanizmalarına koyduğu engel yüzünden ödemeler tahvil sahiplerine ulaşamamamıştı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere konu ile ilgili verdiği demeçte, “Fonların alıcılara aktarılmamış olması bizim sorunumuz değil” ifadelerini kullanarak duruma tepki göstermişti.
Kurumun açıklamasının ardından Moody’s kararı ile ilgili de konuşan Peskov, kredi derecelendirme kuruluşlarının Rusya’dan çekildiğini hatırlatarak “Bu, Moody’s’in derecelendirme sürecini yeniden başlattığı anlamına mı geliyor? Kurum mutlaka kendini açıklamalı” dedi.

Uzmanlar Rusya’nın temerrüde düştüğü ilan edildikten sonra yeniden uluslararası borçlanmaya başlamasının yıllar alabileceği görüşünde. Ayrıca temerrüt ülkenin uluslararası alanda yaşadığı finansal alandan dışlanma açısından ciddi öneme sahip.

Ülkenin eurobondları mart ayının başından bu yana sorunlu seviyelerde işlem görüyor. Ayrıca Rusya Merkez Bankası'nın döviz rezervleri donmuş durumda ve en büyük bankalar küresel finansal sistemden kopuk.

Rusya temerrüt için yeni sistem hazırlıyor

 

Temerrüt riski! S&P'den Rusya'ya bir not indirimi daha

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)