BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMoody's: Politika belirsizliği artar----

Moody's: Politika belirsizliği artar

Moody's: Politika belirsizliği artar
22 Mart 2021 - 09:04 www.finansgundem.com

Moody's tarafından hazırlanan raporda TCMB Başkanı Nacil Ağbal'ın görevden alınmasının politika belirsizliğini artıracağı ifade edildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's raporunda, ABD tahvil faizlerindeki artışın gelişen piyasalara etkisini ele aldığı değerlendirmede, TCMB'nin 18 Mart toplantısında aldığı 200 baz puan faiz artırımı kararının bankanın enflasyonu düşürme ve kur üzerindeki baskıları azaltma yönünde devam eden niyetini gösterdiği belirtildi.

Moody's, "Bununla birlikte merkez bankası başkanının 2 gün sonra görevden alınması politika belirsizliğini artırırken kurumsal yapı zorluklarına da işaret etti. Bu durum finansal koşullara ilişkin risklere eklendi" yorumunda bulundu.

Raporda öte yandan ABD tahvil faizlerindeki yükselişin küresel finansal koşullarda sıkılaşmaya neden olabileceği, bu durumun da gelişen piyasalarda zaten kırılgan olan ekonomik toparlanmayı tehlikeye sokabileceği ifade edildi.

Elvan: Taviz vermeyeceğiz

Yabancılar değişimi nasıl yorumladı?

Kritik dönemde başkanlara büyük görev düşüyor

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ARİF TARİF22 Mart 2021 11:52

    poltika belirsizliği yok,doları neden düşürdün üzüntüsü var,dolar düşürülmemeli yoksa cukkadaki dolarlar erir,kutular mutular dolaplar dolar dolu kardan zarar etmesinler

  • Arif gsli22 Mart 2021 10:03

    Moody moody moody. Aptal ca siyasi bi kuruluşsun. Son derece saçma bi de fitch mi bine var