BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMoody's not indirdi----

Moody's not indirdi

Moody's not indirdi
30 Mayıs 2013 - 19:50 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, bir ülkenin notunu indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Tunus'un kredi notunu 'çöp' seviyesinin iki basamak üstü olan Ba2'ye indirdi.
Moody's, siyasi istikrarsızlık, zayıf bankacılık sistemi ve kamu finansmanındaki dış baskılar sebebiyle, Tunus'un kredi notunu bir basamak düşürerek Ba2 seviyesini indirdi ve görünümünü ise 'negatif'te tuttu. Bu, 2011'de diktatörlük rejiminin devrilmesinden bu yana ülkeye vurulan en son darbe oldu. O zamandan bu yana, turizm gelirleri azalırken, ülkenin Avrupa'daki ekonomik partnerleri ekonomik krizden ağır yara aldı.
Düşük derecelendirme seviyesi, borçlanma maliyetlerini yükseltme eğilimi gösterirken, uluslararası yatırımcıları da ülkeden uzak tuttu.
Kuruluş, not değişikliği sebeplerini, muhalif bir siyasetçinin suikastte hayatını kaybetmesini takiben oluşan siyasi istikrarsızlık ve politikacıların, ülkenin istikameti konusunda bir fikir birliğine varmaları doğrultusunda zorluk yaşamaları şeklinde sıraladı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)