BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's İngiltere için umutsuz----

Moody's İngiltere için umutsuz

Moody's İngiltere için umutsuz
13 Temmuz 2020 - 08:28 www.finansgundem.com

Moody's, İngiltere ekonomisinin gelişmiş ekonomiler arasındaki en keskin daralmayı yaşayacağını öngördü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'nin bu yıl gelişmiş ekonomiler arasındaki en keskin daralmayı yaşayacağını ve korona virüs krizinin etkisi ile İngiltere'nin (borç/GSYH) oranının yaklaşık yüzde 25 artacağını öngördü.

İngiltere'de hükümetin geçtiğimiz hafta açıkladığı 30 milyar GBP büyüklüğündeki teşvik paketinin ekonominin yavaş yavaş toparlanmasına yardım edeceğini belirten Moody's, ancak açıklanan programın İngiltere'nin mali pozisyonu üzerinde daha fazla baskı oluşmasına yol açacağını da vurguladı.

"İngiltere'nin kamu borcunun GSYH'ya oranı bu yıl 2019'a göre yüzde 24 veya daha fazla artacak" tespitinde bulunan Moody's analistleri, borç/GSYH oranının bu yıl yüzde 109'a kadar çıkacağını vurguladı.

Yayınlanan raporda, "İngiltere'nin GSYH'sının bu yıl yüzde 10,1 daralacağını tahmin ediyoruz, ancak korona virüs tedbirlerinin gevşetilmesinin ile kademeli bir toparlanmanın başlaması ve ekonominin gelecek yıl yüzde 7,1 büyümesini bekliyoruz" ifadeleri de yer aldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)