BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's: Euro Bölgesi kredi notları 2020'de negatif----

Moody's: Euro Bölgesi kredi notları 2020'de negatif

Moody's: Euro Bölgesi kredi notları 2020'de negatif
14 Ocak 2020 - 13:01 www.finansgundem.com

Moody's Investors Service, Euro Bölgesi ülke kredi notları için 2020 yılı görünümünün negatif olduğunu, bu negatif görünümün kötüleşen global ortamı, hala yüksek olan kamu borç oranlarını ve sınırlı tamponları yansıttığını bildirdi.

Euro Bölgesi'nin artan korumacılığa ve jeopolitik risklere karşı oldukça kırılgan olduğuna işaret eden Moody's, birçok ülkedeki siyasi parçalanmışlığının reform ivmesine zarar verdiğini ve yurt içi veya dış şoklara politika yanıtlarını yavaşlatmasının muhtemel olduğunu vurguladı.

Moody's Kıdemli Başkan Yardımcısı Kathrin Muehlbronner yaptığı değerlendirmede, "Euro Bölgesi için negatif görünümüz üye ülkelerin çoğunun kötüleşen dış ortama tepki için sınırlı tamponları olmasını yansıtıyor. Kötüleşen global ortam 2020'de üye ülkelerin büyümeleri üzerinde baskı yapacak. Bununla birlikte dirençli yurt içi talep, gevşek para politikası ve bazı mali gevşeme adımları bu etkiyi hafifletecek" ifadelerini kullandı.

Moody's 2019 yılında yüzde 1,1 büyüdüğünü tahmin ettiği Euro Bölgesi'nde büyüme oranının 2020 yılında yüzde 1,2 olmasını beklediğini de belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)