BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMoldova, Rusya için savaşanlara ağır yaptırım uygulayacak----

Moldova, Rusya için savaşanlara ağır yaptırım uygulayacak

Moldova, Rusya için savaşanlara ağır yaptırım uygulayacak
26 Eylül 2022 - 14:43 www.finansgundem.com

Maia Sandu çifte vatandaşlığı bulunanların seferberlik emri nedeniyle Rusya'ya çağrılabileceğini belirterek, Rusya için savaşanların ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını vurguladı.

Moldova, Rus pasaportu taşıdığı için seferberlik çağrısı üzerine Moskova adına Ukrayna'ya savaşmaya gidecek Moldovalıların vatandaşlıktan çıkarılacağını duyurdu. Moldova'nın ayrılıkçı Transdinyester bölgesinde yaklaşık 200 bin kişi çifte vatandaşlığa sahip.

Ülkenin Batı yanlısı Cumhurbaşkanı Maia Sandu çifte vatandaşlığı bulunanların seferberlik emri nedeniyle Rusya'ya çağrılabileceğini belirterek, "Bunun olmasını önlemek için, saldırganın yanında savaşa katılacakların (Rus pasaportu sahipleri) Moldova vatandaşlığından çıkarılması işlemini uygulama olasılığını değerlendiriyoruz" dedi.

Rus pasaportu sahibi olmayan Moldova vatandaşları için de değerlendirme yaptıklarını kaydeden Sandu, "Rus silahlı kuvvetlerinde görev alan Moldova vatandaşlarının ağır şekilde cezalandırılması olasılığını da incelediklerini" açıkladı.

 

Sandu, Moldova'dakilere yönelik seferberlik çağrısının engellenmesi için de Moskova ile görüşmeler yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz hafta kısmi seferberlik ilan ederek yaklaşık 300 bin kişinin askere alınacağını açıkladı.

1990'ların başından Transdinyester bölgesinin büyük kısmının Moldova'nın kontrolünden çıkmasını isteyen ayrılıkçılarla Moldova yanlısı güçler arasında çıkan çatışmalar sebebiyle Rusya, bölgeye barış koruma gücü birlikleri göndermişti.

Moldova, komşusu Ukrayna ile birlikte haziran ayında Avrupa Birliği'ne üyelik için "aday ülke statüsü" aldı.

TBMM Başkanı Şentop, Moldova Cumhurbaşkanı ile görüştü

 

Moldova Cumhurbaşkanı Sandu: Rusya'nın kışkırtmalarına teslim olmayacağız

 

Rusya'dan Moldova'ya 'diyalog' çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)