BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMoldova Rusça yayını kesti, Moskova'dan tepki gecikmedi----

Moldova Rusça yayını kesti, Moskova'dan tepki gecikmedi

Moldova Rusça yayını kesti, Moskova'dan tepki gecikmedi
18 Aralık 2022 - 09:26 www.finansgundem.com

Moldova, Rusça yayın yapan 6 televizyon kanalını "ulusal olaylara ve Ukrayna savaşına ilişkin yayınlarında eksik bilgilendirme" yaptığı gerekçesiyle askıya aldı. Rusya cephesi alınan kararı azınlıkların haklarının alaycı ihlali olarak ifade etti.

Moldova'da Rusça yayın yapan bazı televizyon kanallarının lisansı, Ukrayna savaşına ilişkin dezenformasyon yaptıkları gerekçesiyle askıya alındı.

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından kurulan Moldova Acil Durumlar Komisyonu, ülkede yayın yapan First in Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 ve Orhei TV kanallarının yayın lisanslarının askıya alındığını bildirdi.

Komisyon, inceleme sonucunda kanalların "ulusal olaylara ve Ukrayna savaşına ilişkin yayınlarında eksik bilgilendirme" yaptığının tespit edildiğini kaydetti.

Yayın lisanslarının askıya alınma kararının, kanalların "kamuoyunu manipüle etme girişimlerini ve dezenformasyonu engellemek" amacıyla verildiği aktarıldı.

Söz konusu kanalların, AB Konseyinin Rusya'ya karşı dün onayladığı yeni yaptırım paketinde yer alan bazı Rus kanallarının programlarını yeniden aktardığı ileri sürüldü.

Lisansı askıya alınan TV6 kanalının Facebook hesabından yapılan açıklamada, karar "tamamen gerekçesiz" ve "ifade özgürlüğüne benzeri görülmemiş bir saldırı" olarak nitelendirildi.

Kanalların yayın lisanslarının askıya alınmasını memnuniyetle karşılayan Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, "ülkeyi istikrarsızlaştırma girişimlerini önlemek için önemli bir adım atıldığını" belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova ise karar ile "Moldova'da Rusça konuşan milyonlarca kişinin tercih ettikleri haber kaynağından mahrum bırakıldığını" belirterek, bunu "Moldova'daki azınlıkların haklarının alaycı ihlali" olarak değerlendirdi.

Letonya, Rus televizyon kanalının lisansına son verdi

Sandu: Rusya, Moldova'yı karanlıkta bıraktı

Moldova'dan Rusya açıklaması: Gerekli önlemler alınacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)