BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemModerna’nın aşısı yaşlı hastalarda etki gösterdi----

Moderna’nın aşısı yaşlı hastalarda etki gösterdi

Moderna’nın aşısı yaşlı hastalarda etki gösterdi
30 Eylül 2020 - 14:50 www.finansgundem.com

ABD’li ilaç devi Moderna tarafından bugün yapılan açıklamada, geliştiren potansiyel yeni tip korona virüs aşısının yaşlılarda genç yetişkinlerdekiyle benzer oranlarda antikor üretilmesini sağladığı ve ciddi yan etkiye neden olmadığı belirtildi.

Sonuçları bugün yayımlanan New England Journal of Medicine'de yayınlanan çalışma, Kovid-19'dan ciddi komplikasyon riski yüksek bir grup olan yaşlı yetişkinlerde aşının güvenliğinin daha eksiksiz bir resmini sunuyor.

"BULGULAR GÜVEN VERİCİ"

Reuters’ın bildirdiğine göre, Moderna’nın Emory Üniversitesi'ndeki  baş araştırmacılarından biri olan Dr. Evan Anderson yaptığı açıklamada bulguların güven verici olduğunu çünkü bağışıklığın yaşla birlikte zayıflama eğiliminde olduğunu söyledi.

Söz konusu araştırma, Moderna’nın birinci aşama insan testlerinin sonuçlarına dayanıyor. Bu kapsamda 56 ve 71 yaşları arasındaki 40 yetişkinde iki doz Moderna aşısı (25 mikrogram ve 100 mikrogram) aşısı verildi. Araştırmacıları 28 gün arayla iki doz aşı alan yaşlı yetişkinlerde aşının, genç yetişkinlerde görülenlerle benzer  bağışıklık tepkisi oluşturdurduğunu ürettiğini buldu.

HAFİF VE ORTA ŞİDDETTE YAN ETKİLER BİLDİRİLDİ

Bununla birlikte gönüllerde  baş ağrısı, yorgunluk, vücut ağrıları, titreme ve enjeksiyon bölgesinde ağrı gibi hafif ile orta derecede yan etkiler bildirildi. Tipik olarak, yan etkiler aşının alınmasından kısa bir süre sonra ortaya çıktı ve hızla çözüldü.

Anderson, "Bu, birçok yaşlı yetişkinin yüksek doz grip aşısıyla yaşayacağı duruma benzer. Kötü hissedebilirler veya ateşleri yükselebilir” ifadelerini kullandı.

MODERNA’NIN AŞISI HAKKINDA

ABD’li ilaç devi Moderna tarafından geliştirilen "mRNA-1273" adlı aşının bu yılın sonunda Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından onaylanması bekleniyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?

RNA bazlı potansiyel aşı, Kovid-19’un insan hücresine tutunmasını sağlayan "çivi proteini" adı verilen enzimi baskılayarak vücutta bağışıklık sağlamayı hedefliyor. FDA'nın verdiği onayın ardından birinci aşama klinik denemeler 17 Mart'ta Washington eyaletinde başlamış, mRNA-1273, insanlar üzerinde denenmeye başlanan ilk Kovid-19 aşı adayı olmuştu.

MALİYETİ NE KADAR?

ABD 1,5 milyar dolar karşılığında Moderna’dan 100 milyon doz aşı sipariş etti. Bu, bir aşının yaklaşık 32 dolara (yaklaşık 240 Türk lirası) mal olduğu anlamına geliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)