BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemModerna ve Pfizer'a dava şoku----

Moderna ve Pfizer'a dava şoku

Moderna ve Pfizer'a dava şoku
07 Haziran 2023 - 08:10 www.finansgundem.com

Moderna ve Pfizer'a KOVID aşılarıyla ilgili yeni patent davaları açıldı. Şirketler küçük mRNA dozlarına izin veren teknolojiyi kopyalamakla suçlandı.

Biyoteknoloji firması Promosome LLC, California'daki federal mahkemede Moderna, Pfizer ve BioNTech'e KOVID-19 aşılarında kullanılan messenger RNA teknolojisiyle ilgili bir patenti ihlal etmekle suçlayarak dava açtı.

Davalar, geçen yıl Massachusetts'te Moderna tarafından Pfizer ve ortağı BioNTech'e karşı açılan bir dava da dahil olmak üzere, biyoteknoloji şirketleri arasında koronavirüs aşılarında kullanılan teknolojiyle ilgili bir patent anlaşmazlıklarını genişletti.

Promosome, şirketleri aşılarda güvenli ve etkili bir şekilde kullanılabilecek kadar küçük mRNA dozlarına izin veren teknolojiyi kopyalamakla suçladı.

Promosome, mahkemeden aşılardan lisans payını talep etti. Pfizer, geçen yıl KOVID-19 aşısı Comirnaty'nin satışından 37,8 milyar dolar kazanırken Moderna, aşısı Spikevax'tan 18,4 milyar dolar kazanmıştı.

Araştırma başlattılar: Pfizer ve Moderna'dan sürpriz karar!

 

Moderna’nın kanser aşısı hisseleri uçurdu

 

Moderna, Pfizer ve BioNTech’e dava açtı: Hırsızlık suçlaması!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)