BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemModerna, Pfizer ve BioNTech’e dava açtı: Hırsızlık suçlaması!----

Moderna, Pfizer ve BioNTech’e dava açtı: Hırsızlık suçlaması!

Moderna, Pfizer ve BioNTech’e dava açtı: Hırsızlık suçlaması!
26 Ağustos 2022 - 15:35 www.finansgundem.com

Türkiye'de de kullanılan mRNA bazlı Kovid-19 aşısını üreten Pfizer ile BioNTech'e şok suçlama ABD merkezli ilaç şirketi Moderna'dan geldi.


Dünya Omikron varyantına karşı geliştirilecek yeni Kovid-19 aşılarını beklerken iki Türk’ün Almanya’da kurduğu BioNTech ve Pfizer’a şok bir suçlama ABD’den geldi…

Türkiye’de de kullanılan mRNA bazlı Kovid-19 aşısını geliştiren Pfizer/BioNTech’in rakibi olan Moderna, çok sert bir hamle yaptı ve iki şirketi “mRNA teknolojisini kopyalamakla” suçladı.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times’ta yer alan haberde, Moderna’nın Pfizer ve BioNTech’e dava açacağı duyuruldu. Moderna’nın yaptığı açıklamada, “İki şirket çığır açan teknolojiyi çaldı” denildi. ABD merkezli şirket mRNA teknolojisinin patentlerinin kendilerinde olduğunu duyururken yasal yollara başvurulacağını da kaydetti.

“GELİŞTİRDİĞİMİZ mRNA TEKNOLOJİSİNİ KORUMAK İÇİN DAVALARI AÇIYORUZ”

Sözcü'deki habere göre; Türkiye’de de kullanılan ve Comirnaty ismiyle isteyen ve uygun kişilere yapılan aşının akıbeti ile ilgili de Moderna’dan bir açıklama geldi. 6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan Kovid-19 salgınına karşı aşılamanın devam etmesi gerektiğini duyuran ABD’li şirket, “Amacımız Pfizer/BioNTech aşısının pazardan çekilmesini ya da kullanılmaması değil” diyerek bu aşıların kullanımına devam edilebileceğinin sinyalini verdi.

Moderna 8 Mart’tan sonraki bütün zararların karşılanması için harekete geçtiklerini duyururken şirketin CEO’su Steohane Bancel de, “Biz yaratmak için milyarlarca dolar yatırım yaptığımız ve geliştirdiğimiz mRNA teknolojisini korumak için bu davaları açıyoruz” ifadesini kullandı. Moderna ayrıca Pfizer ve BioNTech’in az gelişmiş 92 ülkeye yaptığı satıştan elde edilen gelirlere yönelik de dava açılmayacağının altını çizdi.

Financial Times, özel haberinde Pfizer ve BioNTech’ten yetkililerle iletişime geçtiklerini açıklarken bu şirketlerden Moderna’nın hamlesi ve davası ile ilgili bir yanıt gelmediği belirtildi.

BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin: Omikrona karşı aşılar sevkiyata hazır!

 

BioNTech aşısının 5 yaş altı çocuklarda etkinliği açıklandı

 

BioNTech Omicron aşısı için testler başlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)