BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemModerna aşısında korkunç şüphe! Hemen toplattılar...----

Moderna aşısında korkunç şüphe! Hemen toplattılar...

Moderna aşısında korkunç şüphe! Hemen toplattılar...
01 Eylül 2021 - 14:57 www.finansgundem.com

Japonya, kontaminasyon nedeniyle yaklaşık 1,63 milyon Moderna dozunun kullanımını askıya aldıktan yaklaşık bir hafta sonra bu ürkütücü haber patladı.

Japonya, bir şişede yabancı bir madde bulunduktan sonra bir grup Moderna'nın korona virüs aşısını beklemeye aldı.

Eczacı, aşı kullanılmadan önce yabancı madde kontrolü yaparken siyah partikülleri buldu. Yaklaşık 3 bin 790 kişi bu partiden aşılanmıştı. Partinin geri kalanı beklemeye alındı.

Milliyet'teki habere göre; aşının yerel distribütörü, kontamine olduğundan şüphelenilen şişeyi topladı. Yerel basında çıkan haberlerde, potansiyel olarak kontamine olmuş aşının neden olduğu herhangi bir sağlık tehlikesine dair şu ana kadar herhangi bir kanıt bulunmadığı belirtiliyor.

560 BİN ŞİŞELİK PARTİDE YABANCI MADDE

Japonya'da aşının satış ve dağıtımını yapan Takeda Eczacılık, yaklaşık 560 bin şişelik bir partinin bazı dozlarında "yabancı maddeler" bulunduktan sonra daha geçen hafta üç seri aşıyı beklemeye almıştı.

Aşıyı şişeleyen İspanyol ilaç firması Rovi yaptığı açıklamada, sorunun İspanya'daki bir üretim hattından kaynaklanabileceğini duyurdu. Firma, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını da aktardı.

SAĞLIK BAKANINDAN AÇIKLAMA

Japonya Sağlık Bakanı dün yaptığı açıklamada, güneydeki Okinawa vilayetindeki iğnelerde bulunan yabancı maddenin, iğnelerin şişelere yanlış yerleştirilmesinden kaynaklandığını söyledi.

Japonya, Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yaparken Kovid vakalarında bir artışla mücadele ediyor.

Japon halkının yüzde 40'ından biraz fazlası tam olarak aşılanmış durumda. Halkın yaklaşık yüzde 50'si de bir doz aşı oldu.

Havada yeni dönem: Aşı olmadan uçmak zorlaşıyor!

 

En yüksek antikoru hangi aşı üretiyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)