BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinModa devinden 25 milyon dolarlık dava----

Moda devinden 25 milyon dolarlık dava

Moda devinden 25 milyon dolarlık dava
29 Kasım 2022 - 15:18 www.finansgundem.com

Moda devi Balenciaga, son kampanyası ile tüm dünyadan tepkilerin hedefi olurken lüks markadan yeni bir hamle geldi ve kampanyayı hazırlayan yapım şirketine 25 milyon dolarlık dava açtı.

Moda dünyasında skandal bir kampanyayla sular durulmuyor. Gündemi meşgul eden bu kampanyayı gerçekleştiren moda devi Balenciaga ünlü isimlerinden sert eleştiri aldı. Hatta Kim Kardashian gibi markayla özdeşleşen isimler bile konuyla ilgili rahatsızlıklarını dile getirdiler.

Sözcü'nün haberine göre her şey İspanyol moda devinin, son kampanyasındaki fotoğrafların sosyal medyada yayılmasıyla başladı. Fotoğraflarda küçük bir çocuğun elindeki çanta dikkat çekti. Çantanın seks oyuncaklarına benzetilmesi moda devinin çocuk istismarıyla suçlanmasına neden oldu.

ÇEKİMLERDE  HER ŞEY YOLUNDAYMIŞ

Kampanyanın fotoğrafçıları, hazır olan sete gelip sadece fotoğrafı çektiklerini, konseptle herhangi bir ilgilerinin olmadığını belirtirken, DailyMail’e konuşan ve fotoğraflarda yer alan çocuklardan birinin babası da kampanya ile ilgili herhangi bir şikayeti olmadığını belirtti. Hatta habere göre; çocuklar Balenciaga’da çalışanların çocuklarından oluşurken çekimler sırasında herkes son derece eğlenceli vakit geçirmişti.

YAPIM ŞİRKETİNİ SUÇLADI

Skandal olaya karışan marka sert bir şekilde eleştirilirken özür dileyerek bu işin sorumlularını bulacağını açıklamıştı. Şimdi de Balenciaga, fotoğrafın arkasındaki yapım şirketi North Six’e ve set tasarımcısı Nicholas Des Jardins’e dava açarak en az 25 milyon dolar tazminat istiyor.

Marka, kampanyanın çocuk istismarı yaptığı iddialarının yanı sıra mahkeme belgelerine de yer verilmesiyle eleştiriliyor.

ÇEKİMLERDE DAVADAN BELGELER DE KULLANILMIŞ

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflardan birinde, görülen belgelerden birinin Yüksek Mahkeme’de görülen US v. Williams davasından olduğu ve bu davada mahkemenin, çocukların cinsel istismarına ilişkin görüntülerin teşvikinin yasaklanmasıyla ilgili kararın göründüğü belirtiliyor.

Balenciaga şikayetinde, North Six’in fotoğraf çekimi sürecinde özensiz, pervasız veya kötü niyetli olduğunu ileri sürdü.

Marka, geçtiğimiz günlerde tartışmalı fotoğrafları kaldırmış ve bir özür yayınlayarak; “Çocuk istismarını şiddetle kınıyoruz. Bunu hikayemize dahil etmek niyetinde değildik” diye yazmıştı.

Moda devinden skandal!

 

Moda devi Gucci'yi sarsan soruşturma

 

Bir moda devi daha kürke veda etti

 

Moda devine 20 milyon dolarlık dava

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)